LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Tuesday, 11 June 2019

Geography - Questions and Answers - 17

Hills and Peaks
471. The highest peak in Aravallis:
(a) Mahendragiri (b) Shillong Peak
(c) Guru Shikhar (d) Nokrek peak
Answer: (c)

472. The highest peak in East Khasi hills:
(a)Javpo (b) Saramati
(c) Shillong peak (d) Dodabetta
Answer: (c)

473. The highest peak in the Eastern Ghats:
(a)Dodabetta (b) Mahendragiri
(c) Saramati (d) Amarkantak
Answer: (b)

474. Nokrek peak is the highest point in:
(a)Garo Hills (b) Khasi Hills
(c) Purvachal (d) Aravallis
Answer: (a)

475. The highest peak in the Himalayas:
(a)K 2 (b) Everest
(c) Kanchenjunga (d) Godwin Austin
Answer: (b)

476. The highest peak of Naga ranges:
(a) Nokrek peak (b) Naga Range
(c) Javpo (d) Saramati
Answer: (d)

477. The highest peak of Vidhyas:
(a) Dhupgarh (b) Mahendragiri
(c) Dodabetta (d) Amarkantak
Answer: (d)

478. The highest peak in Satpuras:
(a)Dodabetta (b) Dhupgarh
(c) Amarkantak (d) Saramati
Answer: (b)

479. The highest peak in the Western Ghats:
(a)Dodabetta (b) Mahendragiri
(c) Purvachal (d) Anamudi
Answer: (d)


480. The highest peak in Nilgiris:
(a)Anamudi (b) Dodabetta
(c) Mahendragiri (d) Saramati
Answer: (b)

481. Amarkantak hills are in:
(a)Gujarat (b) Jharkhand
(c) Madhya Pradesh (d) Orissa
Answer: (c)

482. Cachar Hills are in:
(a)Jammu Kashmir (b) Gujarat
(c) Assam (d) Orissa
Answer: (c)

483. Chamundi hills are situated in:
(a)Karnataka (b) Kerala
(c) Andhra Pradesh (d) Orissa
Answer: (a)

484. Garo Hills and Jaintia hills are in:
(a)West Bengal (b) Meghalaya
(c) Jammu Kashmir (d) Orissa
Answer: (b)

485. In which state is Girnar Hills?
(a)Gujarat (b) Rajastan
(c) Himachal Pradesh (d) Assam
Answer: (a)

486. In which state is Mahadeo Hills?
(a)Madhya Pradesh (b) Rajastan
(c) Orissa (d) West Bengal
Answer: (a)

487. In which state is Maikal Hills?
(a)Orissa (b) Jammu Kashmir
(c) Chhatisgarh (d) West Bengal
Answer: (c)

488. Where is Malabar Hills?
(a)Tamil Nadu (b) Andhra Pradesh
(c) Maharashtra (d) Orissa
Answer: (c)

489. Nallamalai is in :
(a)Orissa (b) Tamil Nadu
(c) Karnataka (d) Andhra Pradesh
Answer: (d)

490. Where is Nandi Hills?
(a)Karnataka (b) Orissa
(c) Tamil Nadu (d) Andhra Pradesh
Answer: (a)

491. Palani Hills are in:
(a)Tamil Nadu (b) Andhra Pradesh
(c) Karnataka (d) Orissa
Answer: (a)

492. Where is Satrunjaya Hills?
(a)Rajastan (b) West Bengal
(c) Maharashtra (d) Gujarat
Answer: (d)

493. In which state is Shevaroy Hills?
(a)Orissa (b) Tamil Nadu
(c) Karnataka (d) Andhra Pradesh
Answer: (b)

494. Tiger Hills is in:
(a)Orissa (b) Jammu Kashmir
(c) Chhatisgarh (d) West Bengal
Answer: (d)

495. Rajgir Hills are in:
(a) Bihar (b) Uttar Pradesh
(c) Rajastan (d) Gujarat
Answer: (a)
PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC Degree Level Questions & Answers - Click here
PSC LDC/ VEO/ LGS Questions & Answers - Click here
PSC RANK LISTS / SHORTLISTS -> Click here
* SCERT KERALA TEXTBOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXTBOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXTBOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment