LATEST

Wednesday, 14 August 2019

PSC PREVIOUS EXAM QUESTIONS 2019 - JUNE (Question Paper-07)

2019 - JUNE (Question Paper-07)
KERALA PSC- ASSISTANT PROFESSOR IN PHARMACOLOGY (NCA NOTIFICATION) MEDICAL EDUCATION - ONLINE TEST
Question Code: 21/2019/OL
Date of Test: 19/06/2019 Wednesday
Exam Details: Click here
Question1:-The pass that connects Himachal Pradesh and Tibet is
        A:-Shipkila
        B:-Nathula
        C:-Banihal
        D:-Sojila
        Correct Answer:- Option-A

Question2:-Name the chief Justice who issued verdict on the constitutionality of Adhar Card
        A:-T.S. Thakkur
        B:-Ranjan Gagoi
        C:-Dipak Misra
        D:-None of these
        Correct Answer:- Option-C

Question3:-The founder of East India Association was
        A:-Surendra Nath Banerjee
        B:-Mahadev G. Ranade
        C:-Gopala Krishna Gokhale
        D:-Dadabai Naorji
        Correct Answer:- Option-D

Question4:-Among the rivers given below which one flows to west?
        A:-Kaveri
        B:-Godavari
        C:-Mahanadi
        D:-Narmada
        Correct Answer:- Option-D

Question5:-Dassault Aviation is an aircraft company from
        A:-Korea
        B:-Italy
        C:-America
        D:-France
        Correct Answer:- Option-D

Question6:-In which annual session of Indian National Congress was, C. Sankaran Nair elected as the President
        A:-Bombay Session
        B:-Madras Session
        C:-Amaravathi Session
        D:-Nagpur Session
        Correct Answer:- Option-C

Question7:-Mar Kuriakose Elias Chavara established a Sanskrit school at
        A:-Kollam
        B:-Mannanam
        C:-Kaladi
        D:-Aluva
        Correct Answer:- Option-B

Question8:-The 44th G.7 summit was held at
        A:-Berlin
        B:-Tokyo
        C:-Melbaie
        D:-Paris
        Correct Answer:- Option-C

Question9:-The constitutional reform that introduced dyarchy in provinces was
        A:-Minto Morly Reforms
        B:-Indian Act of 1935
        C:-Montagu Chelmsford Reform
        D:-Indian act of 1858
        Correct Answer:- Option-C

Question10:-The revolt of Royal Indian Navy in 1946 begin in
        A:-Karachi
        B:-Vishakhapatanam
        C:-Bombay
        D:-Kolkata
        Correct Answer:- Option-C

Question11:-Tata Iron and Steel Plant (TISCO) is situated at
        A:-Jharkand
        B:-West Bengal
        C:-Karnataka
        D:-Bihar
        Correct Answer:- Option-A

Question12:-'Prachina Malayalam' is the work of
        A:-Vaghbhadanandha
        B:-Vaikunda Swamikal
        C:-V.T. Bhattathirippad
        D:-Chattampi Swamikal
        Correct Answer:- Option-D

Question13:-The venue of 2022 World Cup Foot Ball is
        A:-Russia
        B:-Mexico
        C:-Qatar
        D:-Canada
        Correct Answer:- Option-C

Question14:-As per 2011 Census Report the district with highest sex ratio is
        A:-Malappuram
        B:-Alappuzha
        C:-Kannur
        D:-Thiruvananthapuram
        Correct Answer:- Option-C

Question15:-'Mangalavanam' bird sanctuary is in
        A:-Palakkad
        B:-Idukki
        C:-Kottayam
        D:-Ernakulam
        Correct Answer:- Option-D

Question16:-The district with longest coastal area is
        A:-Kasargod
        B:-Kozhikode
        C:-Alappuzha
        D:-Kannur
        Correct Answer:- Option-D

Question17:-Edamalayar Dam is constructed upon the river
        A:-Periyar
        B:-Pampa
        C:-Neyyar
        D:-Bharathapuzha
        Correct Answer:- Option-A

Question18:-Mahatma Gandhi National Rural Employment Guarantee Programme (MNREGP) was introduced in
        A:-2005
        B:-2004
        C:-2008
        D:-2006
        Correct Answer:- Option-A

Question19:-'Ezhava Memorial' was submitted to
        A:-Sree Chithira Thirunal Balarama Varma
        B:-Gouri Parvathi Bhai
        C:-Sree Moolam Thirunal Ramavarma
        D:-Visakham Thirunal
        Correct Answer:- Option-C

Question20:-'Yachanayatra' was conducted by
        A:-A.K. Gopalan
        B:-T.K. Madhavan
        C:-V.T. Bhattathirippad
        D:-K. Kelappan
        Correct Answer:- Option-C
This Question Paper Free Download (PDF) ->Click here

No comments:

Post a Comment

Loading...