LATEST

Wednesday, 14 August 2019

PSC PREVIOUS EXAM QUESTIONS 2019 - JUNE (Question Paper-03)

2019 - JUNE (Question Paper-03)
KERALA PSC- TRACER - SOIL SURVEY AND SOIL CONSERVATION - OMR TEST
Question Code: 025/2019
Date of Test: 21/06/2019 Friday
Exam Details: Click here

81. How many percentage of total population in Kerala living in Urban Area?
(A) 52.3% (B) 25.46%
(C) 47.7% (D) 35%
Answer: (C)

82. 'Chavala Koothu' is a folk art form performs during Vishu celebration in which district of
Kerala?
(A) Thiruvananthapuram (B) Kollam
(C) Ernakulam (D) Kozhikode
Answer: (D)

83. Climate of Kerala is known as
(A) Temperate (B) Tropical Monsoon
(C) Torrid (D) Monsoon
Answer: (B)

84. Dr Palpu was a Physician who worked under which state?
(A) Travancore (B) Cochin
(C) Mysore (D) Madras Presidency
Answer: (C)

85. Who published the magazine ‘Sadhujan Dootan’?
(A) Mar Kuriakose Elias Chavara (B) Pampady John Joseph
(C) Ayyankali (D) K. Kelappan
Answer: (B)

86. Who was related to Muthukulam Speech of 1947?
(A) Mannathu Padmanabhan (B) E.M.S. Namboodiri
(C) C. Kesavan (D) K.P. Kesava Menon
Answer: (A)

87. Who told the message “No caste, No religion, No god for mankind”?
(A) Sree Narayanguru (B) V.T. Bhattathirippad
(C) Ayyankali (D) Sahodaran Ayyappan
Answer: (D)

88. Who is the author of the book "Jathikummi"?
(A) Velukutty Arayan (B) Pandit Karuppan
(C) M.C. Koman (D) Ayyankali
Answer: (B)

89. World Radio Day is observed on
(A) February 10 (B) February 11
(C) February 13 (D) February 14
Answer: (C)

90. Who is the present Chief Election Commissioner of India?
(A) Achal Kumar Jyoti (B) Om Prakash Rawat
(C) Sunil Arora (D) H.S. Brahma
Answer: (C)

91. " Pravasi Bharatiya Divas was held at
(A) Varanasi (B) Bengaluru
(C) New Delhi (D) Jaipur
Answer: (A)

92. Who won the Australian Open Women's Singles, 2019?
(A) Karolina Pliskova (B) Naomi Osaka
(C) Patra Kvitova (D) Maria Sharapova
Answer: (B)

93. Who was the recipient of Odakkuzhal Award in 2018?
(A) S. Joseph (B) K.R. Meera
(C) E.V. Ramakrishnan (D) T.D. Ramakrishnan
Answer: (C)

94. Southern part of Eastern coast
(A) Coromandel Coast (B) Malabar Coast
(C) Konkan Coast (D) Circar Coast
Answer: (A)

95. Javadi Hills, Shevroy Hills and Pachaimal Hills lies in the
(A) Eastern Hills (B) Deccan Plateau
(C) MeghalayaPlateau (D) Aravalli Hills
Answer: (B)

96. The Amaravathiriveris the longest tributary of
(A) Mahanadi (B) Krishna
(C) Godavari (D) Kaveri
Answer: (D)

97. Whatis the other name for Regur soil?
(A) Blacksoil (B) Red soil
(C) Forest soil (D) Arid soil
Answer: (A)

98. Who founded "Bharat Naujawan Sabha"?
(A) Bhagat Singh (B) Surya Sen
(C) Sukh Dev (D) Rajguru
Answer: (A)

99. "India Today" a book written by
(A) R.C. Dutt (B) R.P. Dutt
(C) M.N. Roy (D) Dadabhai Naoroji
Answer: (B)

100. Among the following lakes which is not located in Thiruvananthapuram?
(A) Thiruvallam (B) Kappil
(C) Akkulam (D) Mooriyad
Answer: (D)
This Question Paper Free Download (PDF) ->Click here

No comments:

Post a Comment

Loading...