LATEST

Wednesday, 6 November 2019

PSC ENGLISH PREVIOUS QUESTIONS AND ANSWERS - 2019 - QUESTION PAPER -09

QUESTION PAPER - 09
ASSISTANT - UNIVERSITIES OF KERALA
Question Paper Code: 024/2019    
Date of Test: 15/06/2019    

71. Fill in the blank:
The shop-keeper, along with his helpers, --------- the shop at 10 O’clock every day.
(A) opens (B) open
(C) is opening (D) are opening
Answer: (A)

72. Choose the meaning of the underlined word :
A disinterested referee controlled the title clash.
(A) impartial (B) inexperienced
(C) experienced (D) corrupt
Answer: (X)

73. Fill in the blank :
Creativity is a quality that ------------- architect must possess.
(A) a                          (B) a
(C) all                     (D) the
Answer: (A)

74, Fill in the blank :
The customers are quite pleased -------------- the new product.
(A) in (B) by
(C) at (D) with
Answer: (D)

75. Choose the correct reported form of the following sentence :
“Did you have your lunch ?”, Mother told the child.
(A) Mother asked the child whether did he have his lunch.
(B) Mother asked the child whether he had his lunch.
(C) Mother asked the child whether did you have your lunch.
(D) Mother asked the child whether you had your lunch.
Answer: (B)

76. The Panchayat is constructing a community hall in our ward.
Choose the correct passive form of the above sentence.
(A) A community hall is constructed in our ward.
(B) A community hall has been being constructed in our ward.
(C) A community hall is being constructed in our ward.
(D) A community hall has been constructed in our ward.
Answer: (C)

77. “Intrepid” means
(A) Brave (B) Cowardly
(C) Wise (D) Foolish
Answer: (A)

78. ‘Ewe’ is a female --------
(A) elephant (B) parrot
(C) sheep (D) boar
Answer: (C)

79, Replace the underlined word with one which is OPPOSITE to its meaning :
Only indigent customers use this product.
(A) poor (B) quality-conscious
(C) affluent (D) local
Answer: (C)

80. “Be abreast of something’ means
(A) keep away from (B) be better than
(C) be similar to (D) be up to date with
Answer: (D)
 ' X ' DENOTES DELETION
Loading...

No comments:

Post a comment