LATEST

Wednesday, 6 November 2019

PSC ENGLISH PREVIOUS QUESTIONS AND ANSWERS - 2019 - QUESTION PAPER -04

QUESTION PAPER - 04
Deputy Collector (SR for SC/ST) - Land Revenue Department
Question Code : 43/2019     
Cat.No : 289/2018
Date of Test : 26/09/2019 

71. I would rather you –––––––––– a doctor before you start your journey. 
(A) consult (B) to consult
(C) consulted (D) consulting 
Answer: (C)

72. His article in the journal is a –––––––––– and it achieves much appreciation.
(A) modus operandi (B) ingenious
(C) de facto (D) bona fide 
Answer: (D)

73. If it had rained, –––––––––– :
(A) the match would be cancelled (B) the match would have been cancelled 
(C) the match will be cancelled (D) the match would have cancelled 
Answer: (B)

74. What is the suitable meaning of the word ‘rendezvous’?
(A) a meeting in an agreed time and place  
(B) a meeting in a strange place
(C)  a promise to meet
(D) a visit in a holy place 
Answer: (A)

75. Human activities pollute the environment very badly, ––––––––––.
(A) doesn’t they (B) don’t they 
(C) aren’t they (D) do they 
Answer: (B)

76. In –––––––––– year’s time, I will repay the debt completely.
(A) the (B) an 
(C) a (D) No article is needed 
Answer: (C)

77. Arrange the sentence correctly :
the president of the organization / mr. chand / a few weeks ago / was selected as 
                     a                                      b                      c                          d 
(A) acdb (B) bdac
(C) cabd (D) bacd 
Answer: (B)

78. The President proposes to –––––––––– our home.
(A) call for (B) call at 
(C) call of (D) call on 
Answer: (D)

79. Write the synonym of the word, ‘prodigal’ :
(A) extravagant (B) moderate 
(C)  niggard (D) economical 
Answer: (A)

80. ‘‘I believe that everyone in the country –––––––––– a role to do’’.
(A) have (B) had 
(C) has (D) having 
Answer: (C)
Loading...

No comments:

Post a comment