LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Wednesday, 6 November 2019

PSC ENGLISH PREVIOUS QUESTIONS AND ANSWERS - 2019 - QUESTION PAPER -18

QUESTION PAPER - 18
WELFARE ORGANISER - SAINIK WELFARE / SERGEANT (NCA NOTIFICATION) VARIOUS
Question Paper Code: 43/2019/OL 
Date of Test: 27/09/2019   

Question20:-Which is the one that does not belong to the group?
        A:-Cloth
        B:-Weaver
        C:-Thread
        D:-Cotton
        Correct Answer:- Option-B

Question21:-A bird flew into the room _____________ a window.
        A:-to
        B:-in
        C:-from
        D:-through
        Correct Answer:- Option-D

Question22:-Anil will come tomorrow, ___________?
        A:-won't he?
        B:-will he?
        C:-don't he?
        D:-would he?
        Correct Answer:- Option-A

Question23:-Choose the correct passive sentence for "The students had formed an association"
        A:-The students had been formed an association
        B:-An association had been formed by the students
        C:-An association formed by the students
        D:-An association was formed by the students
        Correct Answer:- Option-B

Question24:-Which one is an adverb in the following sentence?
"It moves very slowly"
        A:-moves
        B:-it
        C:-slowly
        D:-none of these
        Correct Answer:- Option-C

Question25:-Find out the superlative sentence
        A:-Simla is not as beautiful as Ooty
        B:-Simla is more beautiful than Ooty
        C:-Simla is beautiful than Ooty
        D:-Simla is the most beautiful place
        Correct Answer:- Option-D

Question26:-Fill in the blank suitably :
I ___________ working here for the last ten years.
        A:-had been
        B:-have been
        C:-has been
        D:-was
        Correct Answer:- Option-B

Question27:-Complete the sentence properly
"How did you learn this?" asked the teacher.
The teacher asked me ___________.        A:-how I have learnt that
        B:-how I learn that
        C:-how I had learnt that
        D:-how I learnt that
        Correct Answer:- Option-C

Question28:-Which type of sentence is given below :
What did you do then?
        A:-interrogative
        B:-declarative
        C:-imperative
        D:-exclamatory
        Correct Answer:- Option-A

Question29:-Fill in the blank with the correct word :
"This is __________ book which Arun gave me".
        A:-a
        B:-the
        C:-an
        D:-none of these
        Correct Answer:- Option-B

Question30:-Which is the correct sentence?
        A:-If you don't hurry you would miss the train
        B:-If you don't hurry you had miss the train
        C:-If you don't hurry you will miss the train
        D:-If you don't hurry you miss the train
        Correct Answer:- Option-C

Question31:-Which is the silent letter in the word "handkerchief"?
        A:-e
        B:-i
        C:-d
        D:-n
        Correct Answer:- Option-C

Question32:-Find out the correct plural form of "brother-in-law"
        A:-brothers-in laws
        B:-brothers-in-law
        C:-brother-in-laws
        D:-none of these
        Correct Answer:- Option-B

Question33:-Select the correct word when we use suffix to the base word address
        A:-addressy
        B:-addressee
        C:-addresee
        D:-addrese
        Correct Answer:- Option-B

Question34:-Find out the word with correct spelling
        A:-diarrhoea
        B:-dierrhoea
        C:-diaerrhoea
        D:-diearea
        Correct Answer:- Option-A

Question35:-How the word "analyse" slept in American writing?
        A:-analise
        B:-analyze
        C:-analize
        D:-analice
        Correct Answer:- Option-B

Question36:-Which one is an example of compound word with Adjective + Noun?
        A:-lock-up
        B:-he-goat
        C:-self-control        
        D:-blackboard
        Correct Answer:- Option-D

Question37:-"The villagers rejected the proposal" Find out correct phrasal verb for the rejected word
        A:-set aside
        B:-put out
        C:-turned down
        D:-take over
        Correct Answer:- Option-C

Question38:-Find out the word which is not a synonym for "Eradicate"
        A:-extreminate
        B:-eliminate
        C:-destroy
        D:-estimate
        Correct Answer:- Option-D

Question39:-Which is the antonym of the word "distant"?
        A:-far
        B:-away
        C:-remote
        D:-near
        Correct Answer:- Option-D

Question40:-Find out the meaning of the idiom "a hard nut to crack"
        A:-a nut with hard shell
        B:-a hard nut with cracks
        C:-a nut with cracked shell
        D:-a difficult problem which needs much effort to solve
        Correct Answer:- Option-D
Loading...

No comments:

Post a comment