LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Wednesday, 6 November 2019

PSC ENGLISH PREVIOUS QUESTIONS AND ANSWERS - 2019 - QUESTION PAPER -10

QUESTION PAPER - 10
SENIOR SUPERINTENDENT/ACCOUNTS OFFICER/SENIOR SUPERINTENDENT(SR FROM ST ONLY)-KERALA STATE INSURANCE DEPT./ DAIRY DEVELOPMENT DEPT.
Question Paper Code: 023/2019    
Date of Test: 29/05/2019    

71. Fill in the blank: Usually, the player who scores the highest number of goals --------- awarded the Golden Boot.
(A) is (B) are (C) have been (D) have
Answer: (A)

72. Fill in the blank, if necessary: About 70% of --------------- earth is covered with water.
(A) no article necessary (B) an
(C) a (D) the
Answer: (D)

73. Fill in the blank: The milkmaid poured the entire milk ----------- a large bottle.
(A) in (B) to (C) into (D) onto
Answer: (C)

74. Choose the correct reported form: The doctor said, “Where do you live”?
(A) The doctor asked where I lived
(B) The doctor asked where did live
(C) The doctor asked where do you live
(D) The doctor asked where do I live
Answer: (A)

75. Had you participated/ in the workshop,/ you would have been selected to the post.

                     (a)                          (b)                                           (c)
Which part of the above sentence contains an error, if any?
(A) (a) (B) (b)
(C) (c)  (D) no error
Answer: (D)

76. ‘to preen’ means :
(A) to insult (B) to clean (C) to learn (D) to forget
Answer: (B)

77. My loquacious room-mate goes to bed early :
Choose the option which is SYNONYMOUS with the underlined word in the above sentence.
(A) Systematic (B) Talkative (C) Studious (D) Pious
Answer: (B)

78. “take somebody for a ride” means:
(A) help somebody (B) deceive somebody
(C) love somebody (D) hate somebody
Answer: (B)

79. Which among the four is the ANTONYMof “frivolous”?
(A) serious (B) hard-working (C) lazy (D) powerful
Answer: (A)

80. Choose the ANTONYM of the word underlined: Hell has no fury like a woman scorned.
(A) respected (B) abused (C) helped (D) ridiculed
Answer: (A)
Loading...

No comments:

Post a comment