LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Wednesday, 6 November 2019

PSC ENGLISH PREVIOUS QUESTIONS AND ANSWERS - 2019 - QUESTION PAPER -16

QUESTION PAPER - 16
ASSISTANT JAILOR GR I / SUPERINTENDENT (NCA) - JAILS DEPARTMENT
Question Paper Code: 32/2019/OL 
Date of Test: 06/08/2019   

Question20:-On arranging the words, as in a dictionary,
Account, Accurate, Accord, Accordance which comes at the end?
        A:-Account
        B:-Accurate
        C:-Accord
        D:-Accordance
        Correct Answer:- Option-B

Question21:-____________ your brother play cricket?
        A:-Is
        B:-Are
        C:-Do
        D:-Does
        Correct Answer:- Option-D

Question22:-The Principal told the students, "Don't make noise". (Change into Indirect Speech).
The Principal told the students____________
        A:-to not make noise
        B:-don't make noise
        C:-not to make noise
        D:-to don't make noise
        Correct Answer:- Option-C

Question23:-Raju has been teaching here _____ 2006
        A:-for
        B:-in
        C:-since
        D:-during
        Correct Answer:- Option-C

Question24:-We used to live in Mumbai, ___________
        A:-did we?
        B:-didn't we?
        C:-don't we?
        D:-do we?
        Correct Answer:- Option-B

Question25:-Writing requires a table which is steady, not a ______ one.  (Antonym for the underlined word)
        A:-jovial
        B:-rickety
        C:-exuberant
        D:-girdled
        Correct Answer:- Option-B

Question26:-The Secretary read the report. (Change into Passive voice)
        A:-The report is read by the Secretary
        B:-The report was read by the Secretary
        C:-The report is being read by the Secretary
        D:-The report was being read by the Secretary
        Correct Answer:- Option-B

Question27:-Choose the correct sentence.
        A:-Newton was more cleverer than any other scientist.
        B:-Newton was more cleverer than any scientist.
        C:-Newton was cleverer than any other scientist.
        D:-Newton was cleverer than any scientist.
        Correct Answer:- Option-C

Question28:-Either Raju or Rejani _____ this mischief.
        A:-is done
        B:-has been done
        C:-have done
        D:-has done
        Correct Answer:- Option-D

Question29:-The President visited the freedom fighter.  Here the word visited can be replaced by
        A:-called on
        B:-called off
        C:-called at
        D:-called upon
        Correct Answer:- Option-A

Question30:-If she had come to my house, ______
        A:-I would have given her you address.
        B:-I would had given her your address.
        C:-I would gave to her your address.
        D:-I would gave her your address.
       Correct Answer:- Option-A
Loading...

No comments:

Post a comment