LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Wednesday, 6 November 2019

PSC ENGLISH PREVIOUS QUESTIONS AND ANSWERS - 2019 - QUESTION PAPER -13

QUESTION PAPER - 13
FORESTER - SECTION FOREST OFFICER -CIVIL EXCISE OFFICERFOREST-EXCISE
Question Paper Code: 04/2019    
Date of Test: 31/01/2019   

61. Neither of them the --------- secret.
(A) know (B) knows (C) is knowing (D) was know
Answer: (B)

62. Ravi speaks English ----------- well.
(A) very (B) most (C) almost (D) much
Answer: (A)

63. Be loyal -------------- your country.
(A) to (B) for (C) with (D) at
Answer: (A)

64. Have you seen -------------- unicorn ?
(A) an (B) a (C) the (D) none of these
Answer: (B)

65. The Sun ----------------- brightly since 9.30 this morning.
(A) is shining (B) was shining
(C) has been shining (D) is been shining
Answer: (C)

66. ------------------- giving me your mobile phone for a minute?
(A) Would you please (B) Would you
(C) Will you mind (D) Would you mind
Answer: (D)

67. “Cows are eating grass” is the active voice of :
(A) grass was being eaten by cows.
(B) grass is being eaten by cows.
(C) grass is been eating by cows.
(D) grass was been eating by cows.
Answer: (B)

68. My mother asked me where ----------- 
(A) Iam going (B) am going
(C) was I going (D) I was going
Answer: (D)

69. The Kashmir Valley is -------------- place on earth.
(A) the more beautiful (B) much more beautiful
(C) the most beautiful (D) very much beautiful
Answer: (C)

70. If you had worked with confidence, you ------------- with distinction.
(A) would have passed (B) could pass
(C) would pass (D) would have been passed
Answer: (A)

71. The meaning of “euthanasia” is :
(A) murder (B) assassination (C) atrocity (D) mercy killing
Answer: (D)

72. The antonym of ‘sharp’ is :
(A) crooked (B) bent (C) blunt (D) broken
Answer: (C)

73. One who loves mankind is called a :
(A) Philatelist (B) Philanthropist (C) Misanthropist (D) Misologist
Answer: (B)

74. Though he refused at first, he -------------- in the end.
(A) came up (B) came around (C) came out (D) came away
Answer: (B)

75. “Red-faced” means :
(A) exciting
(B) young and strong and full of spirit
(C) embarrassed
(D) a person who becomes very angry or annoyed
Answer: (C)


76. Which word is not spelt correctly?
(A) Commemmorate (B) Superannuation
(C) Commemoration (D) Superintendent
Answer: (A)

77. He is widely known by his --------------- in literature.
(A) mano-a-mano (B) mala fide
(C) tout le monde (D) nom de plume
Answer: (D)

78. Yesterday there was a --------------- of insects in my house.
(A) cloud (B) swarm (C) colony  (D) flock
Answer: (X)

79. A male horse is called ---------------.
(A) Mare (B) Ram (C) Stallion (D) Jack
Answer: (C)

80. The corrupt officials are suspended until -------------- orders.
(A) farther (B) future (C) next (D) further
Answer: (D)
Loading...

No comments:

Post a comment