LATEST

Wednesday, 6 November 2019

PSC ENGLISH PREVIOUS QUESTIONS AND ANSWERS - 2019 - QUESTION PAPER -06

QUESTION PAPER - 06
ASSISTANT GR.II -(Direct & By Transfer)-KERALA STATE HOUSING BOARD
Question Paper Code: 032/2019    
Date of Test: 20/07/2019    

71. Neither of the boys ----------------- left.
(A) are (B) has
(C) being (D) have
Answer: (B)

72. Write the indirect speech of “Don’t Sleep”:
(A) You ordered not to sleep
(B) You ordered to not sleep
(C) You are instructed not to sleep
(D) You are advised to not sleep
Answer: (C)

73. People play football all over the world. (Report the sentence)
(A) People all over the world is played football
(B) All the people played football
(C) Football was played byall people in the world
(D) Football is played all over the world
Answer: (X)

74. ------------- Rich should help .................... poor.
(A) a, the (B) the, the
(C) the,a (D) an, the
Answer: (B)

75. Neither food nor water —-—————— to be found there.
(A) was (B) were
(C) is (D) are
Answer: (C)

76. I hope the work will be finished ——————— December.
(A) in (B) by
(C) on (D) at
Answer: (B)

77. Write the Synonym of the word — ‘sad’ :
(A) Happy (B) Pathetic
(C) Cruel (D) Unhappy
Answer: (D)

78. It is there he is hoping to ................... his message of hope.
(A) get at (B)_ get into
(C) get across (D) get away with
Answer: (C)

79. Write one word for “Killing of one’s own brother”
(A) Fratricide (B) Oedipus complex
(C) Fatalist (D) Fenaticide
Answer: (A)

80. It is a ——————— store.
(A) Stationary (B) Stationery
(C) Stationry (D) Steitionary
Answer: (B)
 ' X ' DENOTES DELETION
Loading...

No comments:

Post a comment