LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Wednesday, 6 November 2019

PSC ENGLISH PREVIOUS QUESTIONS AND ANSWERS - 2019 - QUESTION PAPER -11

QUESTION PAPER - 11
L.D CLERK/ASSISTANT GR.II-KERALA KHADI VILLAGE INDUSTRIES BOARD / NCC / SAINIK WELFARE 
Question Paper Code: 012/2019    
Date of Test: 02/03/2019   

71. The comparative form of ‘Little’ is
(A) Less (B) More little
(C) Most little (D) Least
Answer: (A)

72. Find out the word which best expresses the meaning of the given word ‘Extricate’.
(A) Tie (B) Pull
(C) Free (D) Hurt
Answer: (C)

73. Find out the correctly spelt word :
(A) inaguration (B)  deterent
(C) ambiguity (D) ureka
Answer: (C)

74. I cannot ---------- his behaviour.
(A) put up with (B) put out
(C) put on (D) put aside
Answer: (A)

75. A group of animals of the same type that live and feed together is known as
(A) Fleet (B) Swarm
(C) Team (D) Herd
Answer: (D)

76. Report the following sentence:
Raju says, “I am a farmer.”
(A) Raju said that he was a farmer. (B) Raju says that he was a farmer.
(C) Raju says that he is a farmer. (D) Raju said that he is a farmer.
Answer: (C)

77. If Sachin had played ----------------
(A) they would have won (B) they would win
(C) they will have win (D) they will win
Answer: (A)

78. Happiness consists largely ------------- contentment.
(A) on (B) of
(C) in (D) for
Answer: (C)

79. “Nobody wants to be poor.’ Its question tag is
(A) Does they? (B) Do they?
(C) Don’t they? (D) Doesn’t they?
Answer: (B)

80. Whois a ‘Misogynist’?
(A) Aman who loves women. (B) Aman who hates women.
(C) Aman who hates men. (D) Aman who loves animals.
Answer: (B)

81. ‘Bella donna’ means
(A) A handsome man (B) beautiful bird
(C) A pretty woman (D) Acute boy
Answer: (C)

82. Manu showed no sympathy towards the poor. His attitude was full of -----------
(A) Empathy (B) Antipathy
(C) Allopathy (D) Apathy
Answer: (B)

83. Replace the words in italics with one word.
The cross was made sacred by the death of Jesus on it.
(A) Baptized (B)  Sanctified
(C) Crowned (D) Decorated
Answer: (B)

84. ‘Hang Together’ means
(A) Die together (B) Live together
(C) Work in union (D) Work alone
Answer: (C)

85. The synonym of ‘Remorse’ is
(A) Intelligent (B) Benevolent
(C) Regret (D) Angry
Answer: (C)

86. Peter posted the letter.
(Change the voice of the verb)
(A) The letter is posted by Peter. (B) The letter was posted by Peter.
(C) The letter were posted by Peter. (D) The letters are posted by Peter.
Answer: (B)

87. Neither Susan nor Tom ------------ available.
(A) are (B) were
(C) is (D) have
Answer: (C)

88. Which of the following sentence is wrong?
(A) One of the students write the examination.
(B) Bread and butter is good for health.
(C) The accident took place two days ago.
(D) My room is upstairs.
Answer: (A)

89. You had better ----------------
(A) consulted a doctor (B) consulting a doctor
(C) consult a doctor (D) to consult a doctor
Answer: (C)

90. We ------------- here for an hour.
(A) been waiting (B) have been waiting
(C) waits (D) have waiting
Answer: (B)
Loading...

No comments:

Post a comment