LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Wednesday, 6 November 2019

PSC ENGLISH PREVIOUS QUESTIONS AND ANSWERS - 2019 - QUESTION PAPER -14

QUESTION PAPER - 14
FORESTER - SECTION FOREST OFFICER -CIVIL EXCISE OFFICERFOREST-EXCISE
Question Paper Code: 04/2019    
Date of Test: 31/01/2019   

71. Pick out the synonym of the word 'depositary' : 
(A) inheritor (B) ward (C) patron (D) trustee 
Answer: (D)

72. The fifth chapter comprises -----------  three sections. 
(A) of  (B) with 
(C) no preposition  (D) on 
Answer: (C)

73. Antonym of 'abortive' is : 
(A) successful (B) reproductive 
(C) instantaneous  (D) fruitful 
Answer: (A)

74.  The one word for a person who doubts in religious practices : 
(A) stoic  (B) sceptic (C) theist (D)  pantheist 
Answer: (B)

75. The idiom 'bury the hatcheť means -----------------.
(A) keep enmity (B) open enmity 
(C) stop enmity  (D) have no enmity 
Answer: (C)

76. Victor seldom visits his uncle, -------------- Add proper tag question. 
(A) doesn't he? (B) isn't he? 
(C) is he? (D) does he? 
Answer: (D)

77. 'Khalil Gibran is one of the greatest poets of the world. Pick out the comparative degree of the sentence. 
(A) Khalil Gibran is greater than many other poets of the world. 
(B) Khalil Gibran is greater than any other poet of the world. 
(C) Khalil Gibran is greater than any other poets of the world. 
(D) Khalil Gibran is the greatest poet of the world. 
Answer: (A)

78. The passive form of ‘I keep my books here.' is : 
(A) My books keep here  (B) My books are keeping here 
(C) I am kept the books here (D) My books are kept here 
Answer: (D)

79. Pick out the correctly spelt word. 
(A) Constellation (C) Conspirecy 
(B) Consistancy (D) Conservatary 
Answer: (A)

80. We need two more players to ------------- the team. Supply suitable phrasal verb. 
(A) make out (B) make up 
(C) make for (D) make of 
Answer: (B)

81. Spot the error part in the sentence : 
The principal was / pleased that the students / do not violate / the rules of the college 
               (a)                       (b)                                   (c)                     (d) 
(A) (d)  (B) (a)  (C) (c)  (D) (b) 
Answer: (C)

82. What will you do ---------------- now and five O'clock? 
(A) from  (B) by (C) the  (D) between 
Answer: (D)

83. Many a mickle --------------- a muckle. Supply correct tense form. 
(A) makes  (B) making (C) make  (D) made 
Answer: (C)

84. The idiom ‘lingua franca' means : 
(A) common language (C) official language 
(B) foreign language (D) ancient language 
Answer: (A)

85. The indirect form of the sentence “I came here yesterday to get the work started" said Navin is : 
(A) Navin said that he came there the day before to get the work started. 
(B) Navin said that he had come there the day before to get the work started. 
(C) Navin said that he came there the day before to get the work had started. 
(D) Navin said that he has come there the day before to get the work started. 
Answer: (B)

86. 'I drink tea' the sentence is a/an -----------------
(A) affirmative (B) interrogative 
(C) imparative  (D) exclamatory 
Answer: (A)

87. Pick out the compound word : 
(A) unhappy (B) revision  (C) birthday  (D) strengthen 
Answer: (C)

88. If he had won the race, he ------------- the champion. 
(A) would (B) would have 
(C) will be  (D) would have been 
Answer: (D)

89. “I went there yesterday'. The sentence is the answer to the question --------------
(A) Have you gone there?  (B) Had you gone there? 
(C) How often do you go there? (D) When did you go there? 
Answer: (D)

90. -------------- of ladies. Pick out the suitable collective noun. 
(A) Bench  (B) Bevy 
(C) Swarms  (D) Brood 
Answer: (B)
Loading...

No comments:

Post a comment