LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 29 November 2019

PSC PREVIOUS EXAM QUESTIONS 2019 - JULY (Question Paper-01)

2019 - JULY (Question Paper-01)
KERALA PSC- PROBATION OFFICER GRADE II- SOCIAL JUSTICE DEPARTMENT  - ONLINE TEST
Question Code: 23/2019/OL
Date of Test: 02/07/2019 Tuesday
Exam Details: Click here

Question1:-Indira Gandhi National Forest Academy is located at
        A:-Dehradun
        B:-Pune
        C:-Delhi
        D:-Ahmedabad
        Correct Answer:- Option-A

Question2:-The Hornbill Festival is celebrated in which of the following state
        A:-Orissa
        B:-Assam
        C:-Nagaland
        D:-Rajasthan
        Correct Answer:- Option-C

Question3:-Which Forest Conservation movement was awarded Right Lively hood Award in the year 1987?
        A:-Chipko movement
        B:-Appiko movement
        C:-Bishnoi movement
        D:-Jungle Bachao Andolan
        Correct Answer:- Option-A

Question4:-Article 368 of the Constitution deals with
        A:-Official language
        B:-Power of parliament to amend the constitution
        C:-Special provisions to North Eastern States
        D:-Governors of States
        Correct Answer:- Option-B

Question5:-Fundamental duties were added to Indian Constitution in the year
        A:-1973
        B:-1965
        C:-1971
        D:-1976
        Correct Answer:- Option-D

Question6:-Pradhan Mantri Jan Dhan Yojana was launched on?
        A:-May 9, 2015
        B:-Aug 28, 2014
        C:-Dec 25, 2000
        D:-Sept 20, 2016
        Correct Answer:- Option-B

Question7:-Who is considered as the father of Malayalam Printing?
        A:-Henry Baker
        B:-Herman Gundert
        C:-Benjamin Bailey
        D:-Arnos Padiri
        Correct Answer:- Option-C

Question8:-Socio-Religious movement Yogakshema Sabha was founded in the year
        A:-1908
        B:-1907
        C:-1903
        D:-1910
        Correct Answer:- Option-A

Question9:-Who is the founder of Prathyaksha Raksha Daiva Sabha (PRDS)?
        A:-Poikayil Kumara Guru Devan
        B:-Pampady Jhon Joseph
        C:-Kuriakose Elias Chavara
        D:-MC Joseph
        Correct Answer:- Option-A

Question10:-Kuttam kulam Satyagraha was in the year
        A:-1942
        B:-1944
        C:-1924
        D:-1946
        Correct Answer:- Option-D

Question11:-Who was the Dewan of Travancore at the time of Temple Entry Proclamation?
        A:-Venkata Subhayya
        B:-C.P. Ramaswamy Iyer
        C:-P.G.N. Unnithan
        D:-Thomas Austin
        Correct Answer:- Option-B

Question12:-Who started the Journal 'Probodhakan'?
        A:-Kesari Balakrishna pillai
        B:-Kandathil Varghesemapila
        C:-E.M.S. Namboodiripad
        D:-Swadesh abhimani Ramakrishna Pillai
        Correct Answer:- Option-A

Question13:-Name the Founder of Kerala Kaumudi newspaper
        A:-C. Krishnan
        B:-T.K. Madhavan
        C:-C. Kesavan
        D:-C.V. Kunhiraman
        Correct Answer:- Option-D

Question14:-'Kanaleriyum kalam' is the autobiography of which famous freedom fighter?
        A:-A.V. Kuttimalu Amma
        B:-Lalitha Prabhu
        C:-Koothattu Kulam Mary
        D:-Accama Cheriyan
        Correct Answer:- Option-C

Question15:-Who wrote the novel Pravachakante Vazhi?
        A:-S.K. Pottekkad
        B:-P. Kesavadev
        C:-C. Radhakrishnan
        D:-O.V. Vijanyan
        Correct Answer:- Option-D

Question16:-Unnayi warrier smaraka kalanilayam is situated in
        A:-Kozhikkode
        B:-Irinjalakkuda
        C:-Paravur
        D:-Ilavumthitta
        Correct Answer:- Option-B

Question17:-Which among the following is the famous Sanskrit work written by Sree Narayana Guru?
        A:-Daivadasakam
        B:-Atmopadesa satakam
        C:-Kundalinipattu
        D:-Darsanamala
        Correct Answer:- Option-D

Question18:-Rajayoga parasyam is a famous work of which social reformer?
        A:-Vagbadananda
        B:-Swami Ananda Theertha
        C:-Brahmananda Sivayogi
        D:-Chattampi Swamikal
        Correct Answer:- Option-C

Question19:-'Mankad law' is associated with which game of Sports?
        A:-Tennis
        B:-Basket ball
        C:-Cricket
        D:-Badminton
        Correct Answer:- Option-C

Question20:-Dudhwa National Park is located in which State?
        A:-Madhya Pradesh
        B:-Uttar Pradesh
        C:-Maharashtra
        D:-Orissa
        Correct Answer:- Option-B
This Question Paper Free Download (PDF) ->Click here
Loading...

No comments:

Post a comment