LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 29 November 2019

PSC PREVIOUS EXAM QUESTIONS 2019 - JULY (Question Paper-03)

2019 - JULY (Question Paper-03)
Junior Instructor Computer Operator and Programming Assistant - ONLINE TEST
Question Code: 26/2019/OL
Date of Test: 05/07/2019 Friday
Exam Details: Click here

Question1:-Which of the following articles of the Indian constitution deals with Financial Emergency?
        A:-Article 370
        B:-Article 365
        C:-Article 360
        D:-Article 375
        Correct Answer:- Option-C

Question2:-'Nashtabodhangalillathe' is the literary work of
        A:-Aryapallam
        B:-Kaumudi Teacher
        C:-Devakinilayamcode
        D:-Akkamma Cheriyan
        Correct Answer:- Option-C

Question3:-Which historical incident of India observes its 100th anniversary in 2019?
        A:-Chauri-Chaura
        B:-Jallianwallabagh massacre
        C:-Partition of Bengal
        D:-Non-cooperation movement
        Correct Answer:- Option-B

Question4:-Self-reliance is the main objective of __________.
        A:-6th Five Year Plan
        B:-7th Five Year Plan
        C:-5th Five Year Plan
        D:-3rd Five Year Plan
        Correct Answer:- Option-A

Question5:-The author of 'Muslim Janathayum Vidyabhyasavum' is
        A:-Vakkam Moulavi
        B:-M.N. Karasseri
        C:-E. Moidumoulavi
        D:-Makthi Thangal
        Correct Answer:- Option-D

Question6:-The venue of 2022 FIFA world cup
        A:-Russia
        B:-Germany
        C:-Spain
        D:-Qatar
        Correct Answer:- Option-D

Question7:-Winners of Ranji Trophy cricket season 2019
        A:-Vidarbha
        B:-Saurashtra
        C:-Delhi
        D:-Mumbai
        Correct Answer:- Option-A

Question8:-Name the commission related to Nirbhaya case
        A:-Hazarika commission
        B:-Jain commission
        C:-Varma commission
        D:-Mehtha commission
        Correct Answer:- Option-C

Question9:-Which among the following is the publication of Kerala Folklore Academy?
        A:-Keli
        B:-Grandhalokam
        C:-Thalir
        D:-Poli
        Correct Answer:- Option-D

Question10:-The code name of second nuclear experiment of India
        A:-Laughing Budha
        B:-Operation Shakthi
        C:-Operation Vijay
        D:-Operation Parakram
        Correct Answer:- Option-B

Question11:-Name the Gramapanchayat which gets swaraj trophy in 2019
        A:-Nedumangad
        B:-Sreekrishnapuram
        C:-Pappinisseri
        D:-Elappully
        Correct Answer:- Option-C

Question12:-'Ormmayude Arakal' is the autobiography of ________.
        A:-Cherukad
        B:-K.P. Kesavamenon
        C:-C. Krishnan
        D:-T.K. Madhavan
       Correct Answer:-Question Cancelled

Question13:-I League champions of 2019
        A:-Shillong Lajong
        B:-Real Kashmir
        C:-Mohan Bagan
        D:-Chennai city
        Correct Answer:- Option-D

Question14:-Name the nationalised Bank of India which introduced a programme named 'Nayi-Disha'
        A:-Syndicate Bank
        B:-Bank of Baroda
        C:-SBI
        D:-Canara Bank
        Correct Answer:- Option-C

Question15:-Which state used Vupat system firstly in India?
        A:-Tamil Nadu
        B:-Goa
        C:-Assam
        D:-Punjab
        Correct Answer:- Option-B

Question16:-First winner of J.C. Daniel puraskaram
        A:-T.E. Vasudevan
        B:-P. Bhaskaran
        C:-A. Vincent
        D:-K.J. Yesudas
        Correct Answer:- Option-A

Question17: India's First Fast breeder neutron reactor
        A:-Apsara
        B:-Purnima
        C:-Agni
        D:-Kamini
        Correct Answer:- Option-D

Question18:-'Bandhanathilninnu' is the work written by ________.
        A:-K. Kelappan
        B:-K.P. Kesavamenon
        C:-Dr. A.R. Menon
        D:-K. Madhavan Nair
        Correct Answer:- Option-B

Question19:-UNO declares 2019 as
        A:-International year of periodic table
        B:-International year of pulses
        C:-International year of sustainable tourism
        D:-Year of woman empowerment
        Correct Answer:- Option-A

Question20:-The chairman of 15th Finance commission
        A:-Y.V. Reddy
        B:-N.K. Singh
        C:-Rajiv Kumar
        D:-K.N. Vyas
        Correct Answer:- Option-B
This Question Paper Free Download (PDF) ->Click here
Loading...

No comments:

Post a comment