LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Wednesday, 4 December 2019

PSC PREVIOUS EXAM QUESTIONS 2019 - AUGUST (Question Paper-05)

2019 - AUGUST (Question Paper-05)
WELFARE OFFICER (NCA NOTIFICATION) PLANTATION CORPORATION OF KERALA LIMITED - ONLINE TEST
Question Code: 38/2019/OL
Date of Test: 20/08/2019 Tuesday
Exam Details: Click here

Question 1:-The river also known as Dakshin Ganga is .............
        A:-Godavari
        B:-Kaveri
        C:-Krishna
        D:-Pamba
        Correct Answer:- Option-A

Question 2:-Jal Mahal is situated at ...................
        A:-Bikaner
        B:-Ajmer
        C:-Udaipur
        D:-Jaipur
        Correct Answer:- Option-D

Question 3:-The major soil type found in Kerala
        A:-Laterite soil
        B:-Black soil
        C:-Hydromorphic soil
        D:-Red loam
        Correct Answer:- Option-A

Question 4:-Who is the Chairman of the GST council?
        A:-Prime Minister
        B:-President
        C:-Finance Minister
        D:-Finance Secretary
        Correct Answer:- Option-C

Question 5:-Who started the weekly newspaper Sambad Kaumudi?
        A:-Annie Besant
        B:-Rajaram Mohan Roy
        C:-Ishwar Chandra Vidya Sagar
        D:-Dayanand Saraswati
        Correct Answer:- Option-B

Question6:-Mahatma Gandhi National Rural Employment Guarantee Act was passed in the year
        A:-2000
        B:-2003
        C:-2009
        D:-2005
        Correct Answer:- Option-D

Question 7:-Who was the head of the Interim Government of India in 1946
        A:-Dr.Rajendra Prasad
        B:-Vallabhai Patel
        C:-Jawaharlal Nehru
        D:-Muhammed Ali Jinnah
        Correct Answer:- Option-C

Question 8:-The Trivandrum observatory was started by
        A:-Swathi Thirunal
        B:-Sree Chithira Thirunal
        C:-Rani Parvathi Bhai
        D:-Sree Moolam Thirunal
        Correct Answer:- Option-A

Question 9:-The first honey bee flora park in Kerala was located in
        A:-Devikulam
        B:-Pulpally
        C:-Mavelikkara
        D:-Munnar
        Correct Answer:- Option-C

Question 10:-The Cabinet Mission visited India in the year
        A:-1946
        B:-1945
        C:-1942
        D:-1947
        Correct Answer:- Option-A

Question 11:-Who started the movement Atmavidya Sangham?
        A:-Ayyankali
        B:-Vaghbhatananda
        C:-Kumara Guru
        D:-Vakkom Moulavi
        Correct Answer:- Option-B

Question 12:-Who wrote Navamanjari?
        A:-V.T.Bhattathirippad
        B:-Dr.Palpu
        C:-Sree Narayana Guru
        D:-Vaikunda Swamikal
        Correct Answer:- Option-C

Question 13:-The leader of the Savarna Jatha during the time of Vaikom Satyagraha was .............
        A:-T.K.Madhavan
        B:-K.Kelappan
        C:-P.Krishnapillai
        D:-Mannathu Padmanabhan
        Correct Answer:- Option-D

Question 14:-Kuriakose Elias Chavara was born in
        A:-Kainakary
        B:-Perunna
        C:-Malayattor
        D:-Ettumanoor
        Correct Answer:- Option-A

Question 15:-Guruvayur Sathyagraha took place in the year ................
        A:-1924
        B:-1928
        C:-1936
        D:-1931
        Correct Answer:- Option-D
Question 16:-Which nation won gold in the women's Kabaddi final at Asian Games 2018?
        A:-India
        B:-Iran
        C:-North Korea
        D:-Pakistan
        Correct Answer:- Option-B

Question 17:-World Poetry Day is celebrated every year on
        A:-March 21st
        B:-August 11th
        C:-February 2nd
        D:-October 27th
        Correct Answer:- Option-A

Question 18:-Who is the current President of France?
        A:-Nicolas Sarkozy
        B:-Jacques Chirac
        C:-Francois Hollande
        D:-Emmanuel Macron
        Correct Answer:- Option-D

Question 19:-The new name for Allahabad is .............
        A:-Prayagraj
        B:-Ghaziabad
        C:-Faizabad
        D:-Kasi
        Correct Answer:- Option-A

Question 20:-NASA's first flight to the Moon that marked its 50th anniversary is ..............
        A:-Apollo 10
        B:-Luna 15
        C:-Apollo 8
        D:-Sputnik I
        Correct Answer:- Option-C

Question 21:-When was the Domestic Violence Act passed?
        A:-2005
        B:-2006
        C:-2000
        D:-2007
        Correct Answer:- Option-A
Loading...

No comments:

Post a comment