LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 31 January 2020

PSC PREVIOUS EXAM QUESTIONS 2017 - APRIL (Question Paper-06)

2017 - April (Question Paper-06)

KERALA PSC - SUPERINTENDENT (FINANCE) KERALA  AGRO MACHINERY CORPORATION LIMITED
Date of Test: 10-04-2017
Question Paper Code: 28/2017/OL
Download Question Paper - Click here

Question1:-Newly elected Secretary-General of UNO?
A:-Antonio Guterres
B:-Ban Ki-Moon
C:-Boutros Gali
D:-Kurt Waldheim
Correct Answer:- Option-A

Question2:-Who won Man Booker Prize 2016?
A:-Paul Beatty
B:-Ben Okri
C:-J. M. Coetzee
D:-Yann Martel
Correct Answer:- Option-A

Question3:-Who is the first woman who climbed Mount Everest?
A:-Tamae Watanabe
B:-Malavath Purna
C:-Arunima Sinha
D:-Junko Tabei
Correct Answer:- Option-D

Question4:-The Preamble of our Constitution makes no mention of
A:-Justice
B:-Fraternity
C:-Liberty
D:-Adult Franchise
Correct Answer:- Option-D

Question5:-First Principal of CMS College, Kottayam?
A:-Henry Baker
B:-Benjamin Bailey
C:-Joseph Fenn
D:-Thomas Norton
Correct Answer:- Option-B

Question6:-First Diwan of Travancore
A:-Sir C. P. Ramaswami Iyer
B:-Raja Kesava Das
C:-C. Rajagopalachari
D:-Ramayyan Dalawa                                                                                
Correct Answer:- Option-B

Question7:-First Trade Union formed in Kerala
A:-Labour Union
B:-Labour Front
C:-Thiruvithamkoor Labour Association
D:-Thiruvithamkoor Labour League
Correct Answer:- Option-C

Question8:-First autobiography in Malayalam was written by
A:-Benjamin Bailey
B:-Vaikom Pachu Moothathu
C:-Vengayil Kunjiraman Nair
D:-V. C. Balakrishna Panicker
Correct Answer:- Option-B

Question9:-Author of Malabar Manual
A:-Lt. Ward and Conner
B:-T. K. Velu Pillai
C:-P. Shangunni Menon
D:-William Logan
Correct Answer:- Option-D

Question10:-The peculiar dance form of Kerala
A:-Bharatanatyam
B:-Kuchipudi
C:-Mohiniyattam
D:-Koodiyattam
Correct Answer:- Option-C

Question11:-The poetic work written by Kumaran Asan on the basis of the book The Gospel of Buddha
A:-Duravastha
B:-Leela
C:-Karuna
D:-Nalini
Correct Answer:- Option-C

Question12:-Author of Jatikkummi?
A:-Pandit K. P. Karuppan
B:-Kumaran Asan
C:-Sri Narayana Guru
D:-Muloor                                                                                                    
Correct Answer:- Option-A

Question13:-Which palace is known as Mural Pagoda?
A:-Dutch Palace, Bolgatty
B:-Hill Palace, Thrippunithura
C:-Krishnapuram
D:-Padmanabhapuram
Correct Answer:- Option-D

Question14:-The magazine started by Namboothiri Yuvajana Sangham in 1920
A:-Kahalam
B:-Paura Prabha
C:-Unni Namboothiri 
D:-Yuvajana Vartha 
Correct Answer:- Option-C

Question15:-The brain behind Ezhava Memorial
A:-T. K. Madhavan
B:-G. P. Pillai
C:-R. Sankar
D:-Dr. Palpu
Correct Answer:- Option-D

Question16:-Samatwa Samajam was founded by
A:-Thyeaud Ayya
B:-Vaikunta Swamikal
C:-Brahmananda Sivayogi
D:-Vagbhatananda
Correct Answer:- Option-B

Question17:-Sree Narayana Sevika Samajam, Aluva, was founded by
A:-Parvathi Ayyappan
B:-Arya Pallom
C:-Devaki Narikkattiri 
D:-Priyadatta Kallatt 
Correct Answer:- Option-A

Question18:-First Printing Press was established in which District?
A:-Thiruvananthapuram
B:-Kollam
C:-Kottayam
D:-Alappuzha                                                                                          
Correct Answer:- Option-C

Question19:-Herman Gundert belonged to which missionary movement?
A:-CMS
B:-Basel Mission
C:-LMS
D:-Zenana Mission
Correct Answer:- Option-B

Question20:-Who was the author of the poem 'Ente Gurunathan' about Gandhiji?
A:-Vallathol
B:-Ulloor
C:-Kumaran Asan
D:-Mannathu Padmanabhan
Correct Answer:- Option-A
Loading...

No comments:

Post a comment