LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 31 January 2020

PSC PREVIOUS EXAM QUESTIONS 2017 - APRIL (Question Paper-09)

2017 - April (Question Paper-09)
KERALA PSC - JUNIOR TECHNICAL OFFICER(CIVIL) (NCA NOTIFICATION) KERALA FINANCIAL CORPORATION
Date of Test: 21-04-2017
Question Paper Code: 31/2017/OL
Download Question Paper - Click here

Question1:-Which is the oldest mountain range in India?
A:-Himalayas
B:-Aravalli hills
C:-Western Ghats
D:-Eastern Ghats
Correct Answer:- Option-B

Question2:-Which among the following strait separates India and SriLanka?
A:-Hormuz Strait
B:-Sunda Strait
C:-Palk Strait
D:-Bass Strait
Correct Answer:- Option-C

Question3:-Where does the river Brahmaputra originate from?
A:-Angsi glacier
B:-Gaumukh
C:-Banderpoonch peaks 
D:-Gurudongmar Lake 
Correct Answer:- Option-A

Question4:-Who was the first Vice-Chairman of the Planning Commission in India?
A:-Ashok Mehta
B:-C. M. Trivedi
C:-Dr. Manmohan Singh 
D:-Gulzarilal Nanda 
Correct Answer:- Option-D

Question5:-Who introduced the Vernacular Press Act in 1878?
A:-Lord Ripon B:-Lord Lytton 
C:-Lord Curzon D:-Warren Hastings
Correct Answer:- Option-B

Question6:-Which among the following is called the Magna Carta of English education in India?
A:-Wood's Despatch
B:-Hunter Education Commission
C:-Indian University Act of 1904
D:-Sadler Commission
Correct Answer:- Option-A

Question7:-When was New Delhi officially inaugurated as the Capital of India?
A:-1913
B:-1919
C:-1931
D:-1947
Correct Answer:- Option-C

Question8:-Which among the following was the 8th Five Year Plan period in India?
A:-1980-1985
B:-1985-1990
C:-1992-1997
D:-1997-2002
Correct Answer:- Option-C

Question9:-Which river banks in Kerala the famous 'Shivaratri' festival is being conducted?
A:-Bharata Puzha
B:-Periyar
C:-Pamba
D:-Chaliyar
Correct Answer:- Option-B

Question10:-Which was the oldest Nadu in the Chera kingdom?
A:-Eralnad
B:-Venpolinad
C:-Vlluvanad
D:-Kolathunad
Correct Answer:- Option-D

Question11:-Who was the editor of journal 'Abhinava Keralam'?
A:-Shree Narayana Guru
B:-Vagbhatananda
C:-Vakkom Moualavi
D:-Chattampi Swamikal
Correct Answer:- Option-B

Question12:-When was Pandit K. P. Karuppan nominated as the member in the Cochin Legislative Council?
A:-1923
B:-1925
C:-1927
D:-1934                                                                                                       
Correct Answer:- Option-A

Question13:-Who published the book called 'Treatment of Thiyyas in Travancore'?
A:-Kumaranasan
B:-Brahmananda Shivayogi
C:-Dr. Palpu
D:-Ayya Vaikundar
Correct Answer:- Option-C

Question14:-When did Shree Narayana Guru start the 'Advaita Ashram' at Aluva?
A:-1903
B:-1906
C:-1911
D:-1913
Correct Answer:- Option-D

Question15:-Who founded the religious congregation for men, called as Carmelites of Mary Immaculate?
A:-Pampadi John Joseph
B:-Poyikayi Yohannan
C:-Kuriakose Elias Chavara
D:-Paremmakkal Thoma Kathanar
Correct Answer:- Option-C

Question16:-Who wrote the famous work Kandal Kadukalkkidayil Ente Jeevitham?
A:-Dr. Jafer Palot
B:-Kallen Pokkudan
C:-Dr. Khaleel Chovva
D:-Plavu Vijayan
Correct Answer:- Option-B

Question17:-Who was the recipient of Vallathol Award for the year 2015?
A:-Anand
B:-Perumbadav Sreedharan
C:-Sreekumaran Thampi
D:-C. Radha Krishnan
Correct Answer:- Option-A                                                                         

Question18:-Who was the champion of Australian Open for Men's single in 2016?
A:-Andy Murray
B:-Novak Djokovic 
C:-Roger Federer 
D:-Rafael Nadal
Correct Answer:- Option-B

Question19:-What is the chronological order of Ronald Trump among the Presidents of America?
A:-43 B:-44
C:-45 D:-46
Correct Answer:- Option-C

Question20:-Who is the oldest woman who swims across the English Channel?
A:-Linda Ashmore
B:-Samantha Druce
C:-Arati Saha
D:-Rashmi Sharma
Correct Answer:- Option-A
Loading...

No comments:

Post a comment