LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 31 January 2020

PSC PREVIOUS EXAM QUESTIONS 2017 - AUGUST (Question Paper-01)

2017 - August (Question Paper-01)
KERALA PSC - TRADESMAN (AUTOMOBILE) TECHNICAL EDUCATION
Date of Test: 01-08-2017
Question Paper Code: 081/2017 
Download Question Paper - Click here

1. Which among the following agency, the government of India gave permission to safeguard the Red Fort?
(A) SIT (B) UTI
(C) ASI (D) PTI 
Answer: (C)

2. Who was the Governor-General of India between 1848 and 1856? 
(A) Lord Rippon (B) Lord Dalhousie
(C) Lord Mountbatten (D) Lord Hardinge
Answer: (B)

3. Which of the following term refers know your customer? 
(A) CKY (B) YKC
(c) KCY (D) KYC 
Answer: (D)

4. WTO 11th Ministerial Conference to be held in
(A) Buenos Aires (B) Tokyo
(C) Singapore (D) Beijing
Answer: (A)

5. Who is the 21st Chief Minister of Uttar Pradesh? 
(A) Capt. Amarinder Singh (B) Akhilesh Yadhav
(C) Prakash Javadekar (D) Yogi Adityanath
Answer: (D)

6. Which among the following is an important lake in South Kerala? 
(A) Kumbla (B) Behal
(C) Kayamkulam (D) Kalnad
Answer: (C)

7. The capital of Marthanda Varma was at
(A) Colachel (B) Kalkulam
(C) Vizhinjam (D) Padmanabhapuram
Answer: (D)

8. Economic activities included in the primary, secondary and tertiary sectors are classified by
(A) CSO (B) NSDC (C) GST (D) MOSPI
Answer: (A) 

9. What is common about the highest peak Mt. Everest and the deepest trench, the Challenger Deep of Pacific Ocean
(A) Parts of Crust (B) Parts of Mantle
(C) Parts of Core (D) Parts of Lithosphere
Answer: (D)

10. What is the chronological order of the events of the following? 
A. Vaikam Satyagraha B. Quit India Movement
C. Chauri Chaura Incident D. Malabar Rebellion
(A) ACDB (B) BACD (C) DCAB (D) CDBA 
Answer: (C)

11. Which of the following river is not originated from the peninsular plateau?
(A) Godavari (B) Indus
(C) Kaveri (D) Tapti
Answer: (B)

12. Find the odd man out: 
(A) Shimla (C) Nathula
(B) Sojila  (D) Banihal
Answer: (A) 

13. Which among the following is a beverage crop? 
(A) Jute (B) Pepper
(C) Cotton (D) Tea
Answer: (D)

14. Who did bring the proclamation of Free Primary Education in 1817
Travancore?
(A) Lakshmi Bai (B) Gauri Parvati Bai
(C) Utram Tirunal Marthanda Varma (D) Swati Tirunal
Answer: (B)

15. Who among the following Women's leaders of the national movement was not a member of the First Women Conference held at Vatakara in 1931?
(A) A.Y. Kuttimalu Amma (B) Akkamma Cherian
(C) Annie Mascarene (D) None of these
Answer: (D) 

16. Who was appointed as the Governor of Orissa in 1952? 
(A) Fazal Ali (B) KM. Panikker
(C) V.P. Menon (D) N. Kuzu
Answer: (A)

17. "Yoga System of Philosophy' was advocated by
(A) Brahmananda Sivayogi
(B) Chattampi Swamikal
(C) Swami Vagbhatananda
(D) Vaikunta Swami
Answer: (A)

18. Who among the following has an honoured place in the history of journalism in Kerala? 
(A) Ayyankali (B) Vakkam Abdul Khadi Maulavi 
(C) Sri Narayana Guru (D) K. Kelappan
Answer: (B)

19. The First Circus Training Institute at Tellicherry was founded by
(A) Pandit Karuppun (B) Thycaud Ayya
(C) Unni Krishnan (D) Keeleri Kunhikannan
Answer: (D)

20. Which of the following strike was not led by Gandhiji?
(A) Champaran Satyagraha 
(B) Cotton Mill workers in Ahmedabad
(C) Home Rule Movement 
(D) Strike for Non-payment of Tax, Kheda in Gujarat
Answer: (C)  
Loading...

No comments:

Post a comment