LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 31 January 2020

PSC PREVIOUS EXAM QUESTIONS 2017 - AUGUST (Question Paper-10)

2017 - August (Question Paper-10)
KERALA PSC - SUPERINTENDENT OF SURVEY -SURVEY AND LAND RECORDS
Date of Test: 23-08-2017
Question Paper Code: 092/2017
Download Question Paper - Click here

1. The Head Office of NABARD is situated at
(A) Hyderabad (B) Bhopal
(C) Coimbatore  (D) Mumbai
Answer: (D)

2. In which state India's first Vertical Garden has set up? 
(A) Bangaluru (B) Surat
(C) Ahmedabad (D) Srinagar
Answer: (A) 

3. Who was the father of Nataraja Guru? 
(A) Ayyappan (B) Ayyankali
(C) Dr Palpu (D) G.P. Pillai
Answer: (C)

4. Who was the first person to offer Individual Satyagraha in Freedom Struggle?
(A) Rajendra Prasad (B) Vinobha Bhave
(C) Nehru (D) Gokhale
Answer: (B)

5. Which is the Indian River is a part of the Hindu Triveni Sangama Mythology?
(A) Saraswathi  (B) Tapti 
(C) Hoogli   (D) Godavari 
Answer: (A)

6. Author of "Jathi Kummi"
(A) Sahodaran Ayyappan (B) Yohannan 
(C) Pandit Karuppan  (D) Ayyankali Answer: (C)

7. Which Cricket Team has won the Deodhar Trophy in 2017? 
(A) Goa  (B) Tamil Nadu
(C) Maharashtra  (D) Punjab
Answer: (B)

8. Where did Champaran situate? 
(A) Bihar (B) Gujarat
(C) Orissa  (D) Uttar Pradesh
Answer: (A)

9. Name the offer of British Government which was described by Gandhi as "Post-dated Cheque".
(A) Cabinet Mission (B) Poona Pact
(C) Cripps Mission  (D) Communal Award
Answer: (C)

10. Name the country that recently hit by the Tropical Cyclone called "Debbie".
(A) Indonesia  (B) Japan
(C) Peru  (D) Australia 
Answer: (D)

11. In which year Kollam Era started? 
(A) 1000 AD (B) 845 AD
(C) 825 AD  (D) 800 AD 
Answer: (C)

12. Which district is called as “Rice-Bowl of Kerala"? 
(A) Palghat  (B) Alappuzha
(C) Ernakulam  (D) Thrissur
Answer: (A)

13. Where did Mar Kuriakose Elias Chavara was born? 
(A) Kainakari  (B) Kottayam
(C) Mannanam  (D) Elturuth
Answer: (A)

14. When did Bhagat Singh, Sukhdev & Rajguru were hanged? 
(A) 1935 (B) 1947
(C) 1932  (D) 1931
Answer: (D)

15. The country that belongs to Ahmed Kathrada, the famous Anti- Apartheid activist
(A) America  (B) Vietnam 
(C) Congo  (D) South Africa 
Answer: (D) 

16. Name the year related to Ezhava Memorial
(A) 1891 (B) 1903 (C) 1875  (D) 1806
Answer: (D)

17. Who announced June 34 Plan for the Partition of India? 
(A) Lord Mountbatten. (B) Winston Churchill
(C) Clement Atlee (D) Lord Wavell
Answer: (A)

18. Which Social Reformer of Kerala related to "Siva Raja Yoga"? 
(A) Maruthu Pandyan  (B) Kattabomman
(C) Thycaud Ayya  (D) Kelappan
Answer: (C) 

19. By which Treaty Tipu gave Malabar to British? 
(A) Madras Treaty
(B) Treaty of Srirangapatnam
(C) Mangalore Treaty (D) Treaty of Paris 
Answer: (B)

20. In which year Akali Dal was founded? 
(A) 1900 (B) 1920
(C) 1925  (D) 1910
Answer: (B)
Loading...

No comments:

Post a comment