LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 31 January 2020

PSC PREVIOUS EXAM QUESTIONS 2017 - AUGUST (Question Paper-13)

2017 - August (Question Paper-13)
KERALA PSC - ASSISTANT INFORMATION OFFICER INFORMATION & PUBLIC RELATIONS
Date of Test: 04-08-2017
Question Paper Code: 66/2017/OL
Download Question Paper - Click here

Question71:-Sahyadris is also known as
A:-Vindhya Range B:-Satpura Range 
C:-Western Ghats D:-Eastern Ghats
Correct Answer:- Option-C

Question72:-Which among the following is the Southernmost Island of Lakshadweep group of Islands?
A:-Minicoy
B:-Kavaratti
C:-Androth
D:-Bithra 
Correct Answer:- Option-A

Question73:-Which soil type is ideal for cotton cultivation in India?
A:-Red soil B:-Lateritic soil 
C:-Alluvial soil D:-Black soil
Correct Answer:- Option-D

Question74:-The longest tributary of river Ganga is
A:-Yamuna
B:-Ramganga
C:-Ghaghra
D:-Kosi
Correct Answer:- Option-A

Question75:-Tanjaore is situated on the banks of ................... river.
A:-Krishna B:-Kaveri 
C:-Vaiga D:-Adayar
Correct Answer:- Option-B

Question76:-As per the Census 2011, which state in India has the lowest sex ratio?
A:-Jharkhand B:-Bihar 
C:-Sikkim D:-Haryana
Correct Answer:- Option-D

Question77:-Sansad Adarsh Gram Yojana was launched on the birth anniversary of
A:-Jayaprakash Narayan
B:-Deendayal Upadhyaya
C:-Sardar Vallabhabhi Patel
D:-Guruji Golwalka
Correct Answer:- Option-A 

Question78:-The tri-colour flag was accepted as the official flag of Indian
National Congress at
A:-Calcutta
B:-Lahore 
C:-Bombay
D:-Madras
Correct Answer:- Option-B

Question79: Gandhiji's Dandi March reached Dandi beach on
A:- 12th March 1930
B:- 6th April 1930
C:- 12th March 1931
D:- 6th April 1931
Correct Answer:- Option-B

Question80:-Which among the following is an autobiographical discourse written by Bhagat Singh?
A:-Wild Encounter
B:-The Fragrance of Freedom
C:-Why I am An Atheist
D:-None of these
Correct Answer:- Option-C

Question81:-Which is the single largest soil type of Kerala?
A:-Red Soil
B:-Costal Alluvium
C:-Black Soil
D:-Lateritic Soil
Correct Answer:- Option-D

Question82:-The floods in the river Periyar in ................. chocked the mouth of the Kodungallur harbour.
A:-1241 A.D. B:-1341 A.D. 
C:-1241 B.C. D:-1341 B.C.
Correct Answer:- Option-B

Question83:-Which among the following is not a freshwater lake in Kerala?
A:-Uppala lake
B:-Sasthamkotta lake
C:-Vellayani lake
D:-Pookode lake                                                                                  
Correct Answer:- Option-A 

Question84:-Choolannur, the peacock sanctuary, is situated in ................. district of Kerala.
A:-Thrissur
B:-Palakkad
C:-Wayanad
D:-Idukki
Correct Answer:- Option-B

Question85:-The real name of Brahmananda Sivayogi was
A:-V. Kunhikannan Gurukkal
B:-Subbarayan
C:-Karat Govindha Menon 
D:-B. Narayanan Nair 
Correct Answer:- Option-C

Question86:-The book Jatimimamsa is written by
A:-Vagbhatanandan
B:-Brahmananda Sivayagi
C:-Chattampi Swamikal
D:-Sri Narayana Guru
Correct Answer:- Option-D

Question87:-Who among the following was associated with Saiva
Prakasha Sabha?
A:-Thycaud Ayya
B:-Pandit Karuppan
C:-Ayyankali
D:-Vagbhatanandan
Correct Answer:- Option-A

Question88:-Where did Pandit Karuppan born?
A:-Thiruvananthapuram
B:-Ponnani
C:-Cheranallur
D:-Kollam
Correct Answer:- Option-C

Question89:-Kuriakose Elias Chavara was beatified at
A:-Rome
B:-Malankara
C:-Mannanam
D:-Kainikkara
Correct Answer:- Option-C

Question90:-Vakkom Abdul Khadar Moulavi started ................ journal in 1931.
A:-The Muslim B:-Deepika 
C:-Al-Islam D:-Al-Ameen
Correct Answer:- Option-B
Loading...

No comments:

Post a comment