LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 31 January 2020

PSC PREVIOUS EXAM QUESTIONS 2017 - AUGUST (Question Paper-16)

2017 - August (Question Paper-16)
KERALA PSC - LECTURER IN MECHANICAL ENGINEERING (SR FOR ST ONLY) TECHNICAL EDUCATION(POLYTECHNICS)
Date of Test: 14-08-2017
Question Paper Code: 69/2017/OL
Download Question Paper - Click here

Question1:-The first law minister of Kerala is ...............
A:-V.R. Krishna Iyer
B:-C. Achutha Menon
C:-E. Chandrasekaran Nair
D:-K.R. Gouri
Correct Answer:- Option-A

Question2:-The first session of constituent assembly convened in  ..............
A:-1950 January 26
B:-1950 January 24
C:-1950 January 30
D:-1950 February 28
Correct Answer:-Question Cancelled

Question3:-Who started Pandhibojanam (Mixed dining) firstly is India?
A:-Thycad Ayyaguru  
B:-Dr. Palpu
C:-Sahodaran Ayyappan 
D:-Sri Narayana Guru 
Correct Answer:- Option-A

Question4:-The famous 'Kadampuzha' temple situates in which district?
A:-Thrissur 
B:-Palakkad 
C:-Kozhikode 
D:-Malappuram
Correct Answer:- Option-D

Question5:-Ezhava Memorial submitted to ............
A:-Sri Chithira Thirunal
B:-Swathi Thirunal
C:-Sri Moolam Thirunal
D:-Rani Laxmi Bai Thampuvatti
Correct Answer:- Option-C 

Question6:-Who translated ' Qu-ran' firstly into Malayalam?
A:-K.M. Moulavi
B:-E.K. Moulavi
C:-Mohamed Amani Moulavi
D:-Vakkom Abdur Kader Moulavi
Correct Answer:- Option-D

Question7:-Who is the author of the book, 'Thee Kadal Kadanj Thirumathuram'?
A:-C. Radhakrishnan
B:-Sethu
C:-Vaishakan
D:-V.R. Sudheesh
Correct Answer:- Option-A

Question8:-'Arangu Kanatha Nadan' is the autobiography of ..................
A:-N.N. Pillai 
B:-P.J. Antony 
C:-Thikkodiyan
D:-Ibrahim Vengara
Correct Answer:- Option-C

Question9:-Who is the Kerala Minister for Hajj Affairs?
A:-Dr. K.T. Jaleel 
B:-A.C. Moideen 
C:-G. Sudakaran
D:-V.S. Sunilkumar
Correct Answer:- Option-A

Question10:-Who among the following is not the leader of 1921Malabar Revolt?
A:-Seethi Koya Thangal
B:-Variyan Kunnath Kunhamed Haji
C:-Ali Musliyar
D:-Mamburam Syed Alavi Thangal
Correct Answer:- Option-D
Loading...

No comments:

Post a comment