LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 31 January 2020

PSC PREVIOUS EXAM QUESTIONS 2017 - JULY (Question Paper-01)

2017 - July (Question Paper-01)
KERALA PSC - LECTURER IN ELECTRONICS ENGINEERING (GOVERNMENT POLYTECHNICS) TECHNICAL EDUCATION DEPARTMENT (NCA NOTIFICATION) 
Date of Test: 04-07-2017
Question Paper Code: 52/2017/OL
Download Question Paper - Click here

Question1:-Name the person who was greatly influenced by the radical reformist journal of Cairo, the Al-Manar
A:-Moulana Abdul Kalam Azad
B:-Sir Sayyid Ahmed Khan
C:-Mohammed Abdul Rahman
D:-Vakkom Moulavi
Correct Answer:- Option-D                                                                   

Question2:-Which among the following organization was founded in 1914? 
A:-Samathwa Samajam 
B:-Nair Service Society 
C:-SNDP Yogam
D:-Yogaskhema Sabha
Correct Answer:- Option-B

Question3:-Which one of the following is not written by Ponkunnam Varkey?
A:-Vikarasadanam
B:-Nivedanam
C:-Aniyara
D:-Kudumbini
Correct Answer:- Option-D

Question4:-Name the first editor of Swadeshabhimani
A:-Ramakrishna Pillai
B:-P. Krishna Pillai
C:-K. P. Kesava Menon 
D:-C. P. Govinda Pillai 
Correct Answer:- Option-D

Question5:-Vagbhadanandha was the main disciple of
A:-Sree Narayanaguru
B:-Chattampi Swamikal
C:-Brahmananda Sivayogi 
D:-V. T Bhattathiripad 
Correct Answer:- Option-C

Question6:-Monetary Museum of Reserve Bank of India is situated at
A:-Kolkata
B:-Mumbai
C:-Bengaluru
D:-Delhi
Correct Answer:- Option-B

Question7:-Recently Thousand history buffs gathered in Czech Republic to re-enact the Battle of Austerlitz. Name the ruler related with this Battle.
A:-Napoleon
B:-Henry V
C:-Louis XVI
D:-Sir Nicholas II
Correct Answer:- Option-A 

Question8:-India made the Howitzer Artillery gun deal with
A:-France
B:-USA
C:-Russia
D:-Israel
Correct Answer:- Option-B

Question9:-Central Road Research Institute was established in
A:-1952
B:-1948
C:-1956
D:-1964
Correct Answer:- Option-A

Question10:-Who directed the Hindi film 'Ae Dil Hai Mushkil' 
A:-Apoorva Mehta
B:-Mukesh Bhat
C:-Karan Johar
D:-Yash Chopra
Correct Answer:- Option-C
Loading...

No comments:

Post a comment