LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 31 January 2020

PSC PREVIOUS EXAM QUESTIONS 2017 - JULY (Question Paper-07)

2017 - July (Question Paper-07)
KERALA PSC - LABORATORY TECHNICAL ASSISTANT DENTAL TECHNOLOGY VOCATIONAL HIGHER SECONDARY EDUCATION 
Date of Test: 13-07-2017
Question Paper Code: 58/2017/OL
Download Question Paper - Click here

Question1:-The Luni river is flowing from which of the following region?
A:-Punjab
B:-Himachal Pradesh
C:-Madya Pradesh
D:-Rajastan
Correct Answer:- Option-D                                                                       

Question2:-The first social reformer who introduced Panthi bhojan
A:-Sree Narayana Guru B:-Thycaud Ayya 
C:-Vagbhatananda D:-Chattampi Swami
Correct Answer:- Option-B

Question3:-The place where the first underpass in Kerala was established
A:-Thiruvananthapuram
B:-Eranakulam
C:-Kozhikode
D:-Kottayam
Correct Answer:- Option-A

Question4:-Who was the current president of FIFA?
A:-Joseph Blather
B:-Gianni In Fantino
C:-Prince Ali bin Hussein
D:-Mary Kom
Correct Answer:- Option-B

Question5:-The leader of Bardoli Sathyagraha was
A:-Sardar Vallabhai Patel
B:-Mahatma Gandhi
C:-Vithal Bhai Patel
D:-Mahadev Desai
Correct Answer:- Option-A

Question6:-Who called the rule of the British as Ven Neechan?
A:-Brahmananda Swami Sivayogi
B:-Ayyan kali
C:-Poikayil Yohannan
D:-Ayya VaiKundar
Correct Answer:- Option-D

Question7:-Who was the viceroy of India when the Quit India Movement started in 1943?
A:-John Lawrence
B:-Linlith gow
C:-North Brook
D:-Elgin                                                                                                       
Correct Answer:- Option-B 

Question8:-India and which other country are celebrating 25 years of diplomatic ties in 2017
A:-Syria
B:-Saudi Arabia
C:-Israel
D:-Indonesia
Correct Answer:- Option-C

Question9:-The best Malayalam film in national award 2016.
A:-Pulimurukan
B:-Pathemari
C:-Drisyam
D:-Oppam
Correct Answer:-Question Cancelled

Question10:-Who is the leader of Kayal Sammelanam?
A:-V. T. Bhattathirippad 
B:-Chattampi Swamikal 
C:-Pandit Karuppan
D:-Poikayil Yohannan
Correct Answer:- Option-C

Question11:-Who was the British general who esteemed Rani Lakshmi Bhai of Jhansi as the best and bravest military leader of the rebels?
A:-Major general Havelock
B:-Sir Colin Campbell
C:-Sir Hugh Rose
D:-Sir James Outram
Correct Answer:- Option-C

Question12:-Who won the Ezhathachan Award 2016?
A:-C. Radha Krishnan
B:-Sree Kumaran Thampi
C:-U. K. Kumaran
D:-S. Joseph
Correct Answer:- Option-A 

Question13:-The split between the moderates and the extremists took place in December 1907 in the INC Session at
A:-Bombay
B:-Surat
C:-Madras D:-Allahabad
Correct Answer:- Option-B

Question14:-Who is known as the father of literacy in Kerala?
A:-Kuriakose Elias Chavara
B:-Dr. Palpu
C:-Vagbadananda
D:-Mannath Padmanabhan
Correct Answer:- Option-A

Question15:-'The India war of Independence 1857' was written by
A:-Sir Syed Ahmad Khan 
B:-V. D. Savarkar Khan 
C:-S. R. Sharma
D:-R. C. Majumdar
Correct Answer:- Option-B

Question16:-The original name of Sree Narayana Guru was
A:-Kumaran
B:-Nanu
C:-Sankaran
D:-Velu
Correct Answer:- Option-B

Question17:-Gersoppa waterfall, the highest in India is located in
A:-Assam
B:-Tamil Nadu
C:-Karnataka
D:-Himachal Pradesh
Correct Answer:- Option-C

Question18:-In which year NITI Aayog is started in India?
A:-2012
B:-2014
C:-2013
D:-2015
Correct Answer:- Option-D

Question19:- .................. is the first hydroelectric project in Kerala.
A:-Chenkulam
B:-Pallivasal
C:-Kuttiyadi
D:-Kayam Kulam Correct Answer:- Option-B

Question20: India's first Defence University is set up in
A:-Hariyana
B:-Punjab
C:-Uttar Pradesh
D:-Delhi
Correct Answer:- Option-A
Loading...

No comments:

Post a comment