LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 31 January 2020

PSC PREVIOUS EXAM QUESTIONS 2017 - JULY (Question Paper-13)

2017 - July (Question Paper-13)
KERALA PSC - JUNIOR INSTRUCTOR  (DRAUGHTSMAN-CIVIL) SR FROM AMONG SC/ST INDUSTRIAL TRAINING DEPARTMENT
Date of Test: 26-07-2017
Question Paper Code: 64/2017/OL
Download Question Paper - Click here

Question1:-Who drafted the resolution of 'quit India' in 1942
A:-Mahatma Gandhi
B:-Dr.B.R. Ambedkar
C:-Jawaharlal Nehru
D:-Dr. Rajendra Prasad  
Correct Answer:- Option-C

Question2:-The famous work 'Broken Wings' is written by
A:-Sarojini Naidu
B:-Asa Poorna Devi
C:-Salim Ali
D:-Maha Swetha Devi
Correct Answer:- Option-A

Question3:-Aikya Kerala Convention was held at Thrissur in 1947 under the presidentship of
A:-A.K. Gopalan
B:-K.Kelappan
C:-EMS Namboothirippad D:-Pattom Tanu Pillai 
Correct Answer:- Option-B

Question4:-'Potato Eaters' is the oil painting of
A:-Picasso
B:-Leonardo Davinchi
C:-Michael Angelo
D:-Vincent Van Gogh
Correct Answer:- Option-D

Question5:-The language used in the art form 'Koodiyattam' is
A:-Tamil
B:-Malayalam
C:-Sanskrit
D:-Kannada
Correct Answer:- Option-A

Question6:-Tzar rule was overthrow from Russia by the Revolution of
A:-October Revolution
B:-November Revolution 
C:-February Revolution 
D:-Blood less Revolution
Correct Answer:- Option-C 

Question7:-When the river Gangas and Yamuna are annexed in Bangladesh it is known as
A:-Sangpo
B:-Meghna
C:-Luhit D:-Padma
Correct Answer:- Option-B

Question8:-The first political Drama in Malayalam is
A:-Ningal Enne Comunist Aakki
B:-Aswamedham
C:-Adukkalayil Ninnu Arangathekku
D:-Pattabakki
Correct Answer:- Option-D

Question9:-'Kallumala Agitation' is associated with
A:-Temple entry
B:-Education reforms
C:-Political change
D:-Dress code
Correct Answer:- Option-D

Question10:-The first newspaper in Malayalam is
A:-Nasrani Deepika B:-Rajya Samachar 
C:-Swadesabhimani D:-Mathrubhumi
Correct Answer:- Option-B

Question11:-Name the Assembly constituency in the state of Manipur where Iron Sharmila became the candidate in 2017 Election
A:-Thobal B:-Karong 
C:-Sekmai D:-Wangoi
Correct Answer:- Option-A

Question12:-Which Indian states the National Park is situated?
A:-Assam
B:-Meghalaya
C:-Odisha
D:-Sikkim
Correct Answer:- Option-C 

Question13:-Who recommended the SUPW(Socially Useful Productive
Work) in school curriculum
A:-Kothari Commission 
B:-IswarBhai Pattel Committee 
C:-Radhakrishnan Commission 
D:-Sree Prakash Committee 
Correct Answer:- Option-B

Question14:-'Kozhinja Ilakal' is the autobiography of
A:-MT Vasudevan Nair
B:-ONV Kurup
C:-Joseph Mundasseri
D:-SK Pottakkad
Correct Answer:- Option-C

Question15:-Which year Kerala Press Academy was established in?
A:-1976
B:-1977
C:-1978
D:-1979
Correct Answer:- Option-D

Question16:-Which amendment of the Indian Constitution withdraw the Fundamental Right to property
A:- 44th B:- 45th C:- 46th
D:- 47th
Correct Answer:- Option-A

Question17:-The Volcano-Cotopaxi is situated in
A:-Ecuador
B:-Italy
C:-Mexico
D:-Indonesia
Correct Answer:- Option-A

Question18:-The Protection of Children from Sexual Offences (POCSO) Act is applicable to India in
A:-2016
B:-2012
C:-2015
D:-2013
Correct Answer:- Option-B                                                                      

Question19:-The real name of Kumara Guru is
A:-Narayanan B:-KP Karuppan
C:-Kesavan Asan
D:-Poykayil yohannan
Correct Answer:- Option-D

Question20:-The poem Bashpaanjali is written by
A:-Ullur S Parameswara Ayyar
B:-Kumaranasan
C:-Changampuzha Krishna pillai
D:-Balamani Amma
Correct Answer:- Option-C
Loading...

No comments:

Post a comment