LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 31 January 2020

PSC PREVIOUS EXAM QUESTIONS 2017 - JULY (Question Paper-09)

2017 - July (Question Paper-09)
KERALA PSC - LABORATORY TECHNICAL ASSISTANT CRECHE AND PRE-SCHOOL MANAGEMENT  VOCATIONAL HIGHER SECONDARY EDUCATION
Date of Test: 19-07-2017
Question Paper Code: 60/2017/OL
Download Question Paper - Click here

Question1:-The longest freshwater lake in India
A:-Wular 
B:-Kolleru 
C:-Sambar
D:-Chilka
Correct Answer:- Option-B 

Question2:-Soil formed the weathering ancient metamorphic and crystalline rocks.
A:-Black soil
B:-Forest soil
C:-Laterite soil
D:-Red soil
Correct Answer:- Option-D

Question3:-Which among the following is the tributary of Godavari?
A:-Indravati
B:-Tungabhadra 
C:-Tista
D:-Son
Correct Answer:- Option-A

Question4:-The first agricultural census was conducted in the country in
A:-1963
B:-1968
C:-1970
D:-1983
Correct Answer:- Option-C

Question5:-Who wrote 'General Theory of Employment Interest and Money'
A:-Rangnar Nurkse
B:-J. M. Keynes
C:-J. S. Mill
D:-J. B. Say
Correct Answer:- Option-B

Question6:-Who started 'Kheda Satyagraha'?
A:-Madan Mohan Malavya
B:-C. R. Das
C:-Motilal Nehru
D:-Ishan Chandra Roy
Correct Answer:- Option-A

Question7:-Which of the following cities have most number of historical monuments?
A:-Mumbai
B:-Chennai
C:-Delhi
D:-Kolkata
Correct Answer:- Option-C

Question8:-Founder of 'Swadesh Bandhav Samithi'
A:-Lala Lajpat Ray
B:-Bipin Chandra Pal
C:-Ashwini Dutt
D:-Aurobindo Ghosh
Correct Answer:- Option-D                                                                 

Question9:-The first polio-free district in Kerala
A:-Kottayam B:-Kollam
C:-Pathanamthitta
D:-Ernakulam
Correct Answer:- Option-C

Question10:-Who established the 'Chala Bazar' in Thiruvananthapuram?
A:-Raja Kesavadas
B:-Sree Mulam Thirunal
C:-Swathi Thirunal
D:-Rani Gouri Parvathi Bai
Correct Answer:- Option-A

Question11:-Who was the leader of Kallumala Strike?
A:-K. P. Karuppan
B:-K. Kelappan
C:-Ayya Vaikunda
D:-Ayyankali
Correct Answer:- Option-D

Question12:-The leader of Prakthyaksha Raksha Daiva Sabha
A:-Mannathu Padmanabhan
B:-Thycand Ayya
C:-V. T. Bhattathirippad
D:-Poikayil Yohannan
Correct Answer:- Option-D

Question13:-The birthplace of Kuriakose Elias chavara?
A:-Chavara
B:-Kainakari
C:-Thevara
D:-Karukachal
Correct Answer:- Option-C 

Question14:-Founder of Vidyaposhini Sabha
A:-Chattampi Swamikal
B:-Kumara Guru Devan
C:-Sahodaran Ayyappan
D:-Vagbhatananda
Correct Answer:- Option-C

Question15:-Dr. Palpu is related with
A:-Malayali Memorial
B:-Ezhava Memorial 
C:-Athma Vidya Sangham
D:-Sidhashranram
Correct Answer:- Option-B

Question16:-Deputy secretary-general of UN A:-Christine Lagarde
B:-Irina Bokava
C:-Jim Yong Kim
D:-Amina Mohammed
Correct Answer:- Option-D

Question17:-World creativity and innovation day
A:-April 21
B:-April 23
C:-April 27
D:-April 30
Correct Answer:- Option-A

Question18:-In which country is Swahili widely spoken?
A:-Kenya 
B:-Libya 
C:-Angola
D:-Belgium
Correct Answer:- Option-A

Question19:-Which country won the recently held African cup?
A:-Egypt
B:-Cameroon
C:-Nigeria
D:-Sudan
Correct Answer:- Option-B

Question20:-What does ISRO's MOM stands for
A:-Mars Ordinary Mission
B:-Mars Orbiter Motion
C:-Mars Orbiter Mission
D:-Mars Orbit Movement
Correct Answer:- Option-C
Loading...

No comments:

Post a comment