LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 31 January 2020

PSC PREVIOUS EXAM QUESTIONS 2017 - JULY (Question Paper-12)

2017 - July (Question Paper-12)
KERALA PSC - LABORATORY TECHNICAL ASSISTANT PHYSICAL EDUCATION  VOCATIONAL HIGHER SECONDARY EDUCATION 
Date of Test: 25-07-2017
Question Paper Code: 63/2017/OL
Download Question Paper - Click here

Question1:-Where did India borrow the idea as the President of India is the Supreme Commander of Armed forced?
A:-America
B:-New Zealand
C:-Ireland
D:-Japan
Correct Answer:- Option-A

Question2:-Who appointed the members to the Union Public Service Commission in India?
A:-Chief Justice of India
B:-Prime Minister
C:-HRD Minister
D:-President of India
Correct Answer:- Option-D

Question3:-When was the Environmental Act come into force in India?
A:- 12th April 1982
B:- 14th February 1984
C:- 19th November 1986
D:- 26th January 1987
Correct Answer:- Option-C

Question4:-Where is the Head Quarters of National Kidney Foundation of India?
A:-New Delhi
B:-Mumbai 
C:-Kolkata 
D:-Madras
Correct Answer:- Option-B

Question5:-Who introduced 'poverty' (village) school scheme in Travancore in 1871?
A:-T. Madhava Rao
B:-T. Rama Rao
C:-K. Krishnaswamy Rao
D:-Nanoo Pillai
Correct Answer:- Option-A 

Question6:-In which year Kerala Education Rules was introduced?
A:-1957
B:-1959
C:-1961
D:-1962
Correct Answer:- Option-B

Question7:-Who said that 'Annadhanam' was an important form of dharma?
A:-Thycaud Ayya
B:-Ayya Vaikundar
C:-Sree Narayana Guru 
D:-Poikayil Appachan 
Correct Answer:- Option-B

Question8:-Who was the founder editor of Kerala Kaumudi?
A:-Sahodaran Ayyappan
B:-M.S. Mani
C:-K. Sukumaran B.A.
D:-M.S. Madhusoodanan
Correct Answer:- Option-C

Question9:-Who issued an order permitting the lower caste women who become converts to Christianity to cover their breast with Jacket?
A:-Colonel Joh Munroe
B:-M.E. Watts
C:-Muhammad Habibullah
D:-A.F. W. Dickinson
Correct Answer:- Option-A 

Question10:-Which among the following was considered as the first organised struggle against the social discriminations in Kerala in the post-independent period?
A:-Kallara-Pangode struggle
B:-Paliyam Satyagraha
C:-Kuttakulam Struggle 
D:-Kiberation Movement 
Correct Answer:- Option-B

Question11:-Who contributed to the 'abstention' for the famous Nivarthana Agitation?
A:-C. Kesavan B:-P.K. Kunju 
C:-I.C.Chacko D:-N.V. Joseph
Correct Answer:- Option-C

Question12:-Which among the following journal was considered as Ezhava Gazette?
A:-Bhashaposhini B:-Vivekodayam 
C:-Gurunathan D:-Mangalodhayam
Correct Answer:- Option-B

Question13:-Who wrote the famous poem Ninne Njan Snehikkunnu?
A:-Vayalar Ramavarma
B:-Sree Kumaran Thampi
C:-Rajalakshmi
D:-Sugathakumari
Correct Answer:- Option-C

Question14:-Which is the auto-biography of Lalithambika Antharjanam?
A:-Kanaleriyum Kalam
B:-Atmakhadakkoru Amukham
C:-Atmakatha
D:-Ente Katha
Correct Answer:- Option-B

Question15:-In which year Swami Ananda Theerthar started Sree
Narayana Vidyalaya at Payyannur?
A:-1921
B:-1928
C:-1931
D:-1934
Correct Answer:- Option-C

Question16:-Who was the recipient of Ezhuthachan Puraskaram in 1997?
A:-Ponkunnam Varkey
B:-Balamani Amma
C:-Thakazhi Sivasankara Pillai
D:-O.V. Vijayan
Correct Answer:- Option-A 

Question17:-Who is the present speaker of the United States House of Representatives?
A:-Dennis Hastert B:-Nancy Pelosi 
C:-John Boehner D:-Paul Ryan
Correct Answer:- Option-D

Question18:-Where is the famous ancient historical village Hampi is situating?
A:-Tamil Nadu
B:-Karnataka
C:-Andhra Pradesh
D:-Telangana
Correct Answer:- Option-B

Question19:-Who wrote the famous book Animal Farm and Nineteen Eighty-Four?
A:-George Orwell
B:-Oscar Wild
C:-J.K.Rowling
D:-Ernest Hemingway
Correct Answer:- Option-A

Question20:-Who was the FIFA world player of the year 2012?
A:-Christiano Ronaldo
B:-Kakka
C:-Lionel Messi
D:-Ronaldinho
Correct Answer:- Option-C
Loading...

No comments:

Post a comment