LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 31 January 2020

PSC PREVIOUS EXAM QUESTIONS 2017 - JULY (Question Paper-11)

2017 - July (Question Paper-11)
KERALA PSC - LABORATORY TECHNICAL ASSISTANT CLOTHING AND EMBROIDERY VOCATIONAL HIGHER SECONDARY EDUCATION
Date of Test: 21-07-2017
Question Paper Code: 62/2017/OL
Download Question Paper - Click here

Question1:-NH 44 connects Kanyakumari with
A:-Srinagar 
B:-Varanasi 
C:-Salem
D:-Chennai
Correct Answer:- Option-A

Question2:-The seat of Madhya Pradesh High Court is
A:-Bhopal
B:-Jabalpur
C:-Indore
D:-Gwalior                                                                                                  
Correct Answer:- Option-B

Question3:-The playing time of the national song 'Vande Mataram' is 
A:-68 seconds B:-52 seconds 
C:-65 seconds D:-None of these
Correct Answer:- Option-C

Question4:-'The imitation of Christ' a work written in Germany during the Renaissance period is
A:-Thomas Kempis
B:-Erasmus
C:-Cameos
D:-Spenser
Correct Answer:- Option-A

Question5:-'Vajrasoochi' was the pen-name of
A:-T. K. Madhavan
B:-K. Kelappan
C:-C. Krishnan
D:-Moorkoth Kumaran
Correct Answer:- Option-D

Question6:-The original name of Jhansi Rani was
A:-Lakshmi
B:-Chennamma
C:-Manikarnika
D:-Bhageerathi Bhai
Correct Answer:- Option-C

Question7:-The first Keralite who became Governor of an Indian state is
A:-K. M. Panikkar
B:-C. P. Rama Swami Iyer
C:-V. P. Menon
D:-None of these
Correct Answer:- Option-C

Question8:-Nasik is situated on the bank of
A:-Krishna
B:-Godavari
C:-Narmada
D:-None of these                                                                           
Correct Answer:- Option-B

Question9:-A. J. John was the Governor of A:-Bombay
B:-Tamil Nadu
C:-Central Province
D:-Madras
Correct Answer:- Option-D

Question10:-'Tuhfat-al Muwahidun' is a treatise written by
A:-Shibili Numani
B:-Sir Syed Ahmed Khan
C:-Swami Vivekananda
D:-Raja Ram Mohan Roy
Correct Answer:- Option-D

Question11:-'Vilasalahari', the Malayalam version of the work 'Rubaiyat' is written by
A:-G. Shankara Kurup
B:-Vennikkulam Gopal Kurup
C:-S. Sankarn Potti 
D:-Vakkom Moulavi 
Correct Answer:- Option-A

Question12:-'Paropakari' was edited by
A:-C. Krishnan
B:-C. Kesavan
C:-T. K. Madhavan 
D:-Makhthi Thangal 
Correct Answer:- Option-D

Question13:-Who was not a disciple of Thycaud Ayya
A:-Srinarayana Guru
B:-Bhahmananda Sivayogi
C:-Ayyan Kali
D:-Chattambi Swamikal
Correct Answer:- Option-B

Question14:-When Swadeshabhimani was started its editor was
A:-Vakkom Moulavi
B:-C. P. Govinda Pillai
C:-Ramakrishna Pillai
D:-None of these                                                                                    
Correct Answer:- Option-B

Question15:-Who was known as V. K. Gurukkal? 
A:-Thycaud Ayya
B:-Vaikunta Swamikal
C:-Vagbhatananda
D:-C. Kesavan
Correct Answer:- Option-C

Question16:-A counter-memorial to Malayali memorial was submitted by
A:-E. Rama Iyer
B:-G. P. Pillai
C:-Dr. Palpu
D:-K. P. Sankara Menon
Correct Answer:- Option-A

Question17:-'People's Majlis' was the parliament of
A:-Indonesia
B:-Afghanistan
C:-Maldives
D:-Oman
Correct Answer:- Option-C

Question18:-Which is the venue of 18th Asian Games?
A:-Bangkok
B:-Tehran
C:-Doha
D:-Jakarta
Correct Answer:- Option-D

Question19:-In a 'Water Polo' team the number of players is
A:-7
B:-5
C:-9
D:-11
Correct Answer:- Option-A

Question20:-'China Times' is a newspaper published from
A:-Beijing
B:-Canton
C:-Taiwan
D:-None of these
Correct Answer:- Option-C                                                                     
Loading...

No comments:

Post a comment