LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 31 January 2020

PSC PREVIOUS EXAM QUESTIONS 2017 - JULY (Question Paper-05)

2017 - July (Question Paper-05)
KERALA PSC - VOCATIONAL TEACHER  AGRICULTURE KERALA VOCATIONAL HIGHER SECONDARY EDUCATION
Date of Test: 11-07-2017
Question Paper Code: 56/2017/OL
Download Question Paper - Click here

Question1:-Which one of the following place will never get the vertical rays of the sun?
A:-Srinagar
B:-Chandigarh
C:-Kolcutta
D:-Mumbai
Correct Answer:- Option-A

Question2:-The minimum distance between the sun and earth occurs on
A:-July − 4
B:-June − 21
C:-December − 22
D:-January −3
Correct Answer:- Option-D 

Question3:-The fundamental duties of the constitution were incorporated on the recommendations of
A:-Ashok Mehta Committee
B:-Swaram Singh Committee
C:-Gowardhan Mehta Committee 
D:-Jithender Singh Committee 
Correct Answer:- Option-B

Question4:-The Bardoli Satyagraha was launched in the year
A:-1918
B:-1925 C:-1919
D:-1928
Correct Answer:- Option-D

Question5:-Which of the following is not an air pollutant?
A:-Carbon di-oxide
B:-Nitrogen gas
C:-Smoke
D:-Sulphur Dioxide
Correct Answer:- Option-B

Question6:-The remarriage of Hindu widows was first legalised during the Governor-Generalship of
A:-Lord Canning
B:-Lord William Bentinck
C:-Lord Dalhousie
D:-Lord Robert Clive
Correct Answer:- Option-A

Question7:-Which of the following has maximum speed?
A:-Sound
B:-Air
C:-Light
D:-Tornado
Correct Answer:- Option-C

Question8:-Who observed, "The Congress is, in reality, a Civil War without arms"?
A:-Lord Curzon
B:-M.A. Jinnah
C:-Lord Dutterin
D:-Sir Syed Ahmed Khan
Correct Answer:- Option-D

Question9:-Which of the following states has declared a ban on the use of plastic in the state for the first time?
A:-Gujrath
B:-Kerala
C:-Maharashtra
D:-Punjab                                                                                                 
Correct Answer:-Question Cancelled 

Question10:-The Union Health Ministry announced a plan to eliminate Malaria from the country by
A:-2020
B:-2025
C:-2028
D:-2033
Correct Answer:-Question Cancelled

Question11:-Who was the first Muslim President of Indian National Congress?
A:-Badruddin Taiyabji
B:-M.A. Jinnah
C:-Syed Agmmed Khan 
D:-Abdul Kalam Azad 
Correct Answer:- Option-A

Question12:-August 9, 1925 is known in the Indian history for which of the following incidences?
A:-The seize of Cawnpore
B:-Kakori Train Robbery
C:-Chauri chaura incidence
D:-Swarajist party formation
Correct Answer:- Option-B

Question13:-Which of the following charter Acts ended the commercial monopoly of East India Company in India?
A:-Charter Acts of 1793
B:-Charter Acts of 1853
C:-Charter Acts of 1813
D:-Charter Acts of 1833
Correct Answer:- Option-C 

Question14:-Who wrote the book "Mokshapradipam"?
A:-Chattambi Swamikal
B:-Thycaud Ayya
C:-Brahmananda Swami Shiva Yogi
D:-Ayya Vaikundar
Correct Answer:- Option-C

Question15:-Whose birthday and death anniversary are observed as holiday in Kerala?
A:-Ayyankali B:-Sree Narayana Guru 
C:-Swami Vivekanandan D:-Sree Sankaracharya 
Correct Answer:- Option-B

Question16:-Who is known as the "Political father of Ezhavas"?
A:-Sree Narayana Guru
B:-Kumaravasan
C:-Ayyathan Gopalan
D:-Dr. Palpu
Correct Answer:- Option-D

Question17:-Gandhiji visited Ayyankali in the year
A:-1922
B:-1934
C:-1925
D:-1932
Correct Answer:- Option-B

Question18:-Who is the first president of Travancore Devasam Board?
A:-Mannathu Padmanabhan
B:-C. Kesavan
C:-Prayer Gopalakrishnan
D:-Ayyathan Gopalan
Correct Answer:- Option-A

Question19:-India Sagree Dam located in which of the following river?
A:-Yamuna
B:-Chambal
C:-Narmada
D:-Krishna
Correct Answer:-Question Cancelled 

Question20:-Aizawl is situated on which of the following riverbank?
A:-Meghna
B:-Irawadi
C:-Tlawng river
D:-Luni
Correct Answer:- Option-C
Loading...

No comments:

Post a comment