LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 31 January 2020

PSC PREVIOUS EXAM QUESTIONS 2017 - JUNE (Question Paper-10)

2017 - June (Question Paper-10)
KERALA PSC - LECTURER IN BOTANY COLLEGIATE  EDUCATION DEPARTMENT
Date of Test: 01-06-2017
Question Paper Code: 43/2017/OL
Download Question Paper - Click here

Question1:-Keibul Lamjao, worlds only floating national park is located in which state?
A:-Assam
B:-Tripura
C:-Manipur
D:-Arunachal Pradesh
Correct Answer:- Option-C

Question2:-The leader of the revolt of 1857 in Lucknow was
A:-Tatya Tope
B:-Kunwarsingh
C:-Birjis Qadir
D:-Begum Hazrath Mahal
Correct Answer:- Option-D

Question3:-"Atoms can neither be created nor be destroyed" This principle is created by
A:-Avogadro
B:-Dalton
C:-Rutherford
D:-Neils Bohr                                                                                              

Correct Answer:- Option-B Question4:-The first book completely printed in the Malayalam Language?
A:-Samkshepavedartham
B:-Vedopadesham
C:-Bible
D:-Rajya Samajaram
Correct Answer:- Option-A

Question5:-Paliyam Satyagraha was launched by
A:-A. G. Velayudhan 
B:-T. K. Madhavan 
C:-C. Kesavan
D:-Mannath Padmanabhan
Correct Answer:- Option-C

Question6:-Olympics in 2016 was held at
A:-Beijing
B:-Rio De Janeiro
C:-Tokyo
D:-Brazil
Correct Answer:- Option-B

Question7:-"Sabdikkunna Kalappa" written by
A: -S. K. Pottakkad
B:-Kesav Dev
C:-Vallathol Narayana Menon 
D:-Ponkunnam Varkey 
Correct Answer:- Option-D

Question8:-International Mother Language Day is being observed in the world on
A:-21 February B:-8 March 
C:-22 April D:-5 June
Correct Answer:- Option-A

Question9:-Jhansi Rani of Travancore
A:-Anna Chandi
B:-Arya Pallan
C:-Akkamma Cherian
D:-Kuttimalu Amma  
Correct Answer:- Option-C

Question10:-Almavidya Sangam was found by
A:-Ayyam kali B:-Chattampi Swamikal 
C:-Sree Narayana Guru D:-Vaghbhatananda
Correct Answer:- Option-D
Loading...

No comments:

Post a comment