LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 31 January 2020

PSC PREVIOUS EXAM QUESTIONS 2017 - JUNE (Question Paper-11)

2017 - June (Question Paper-11)
KERALA PSC - HIGHER SECONDARY SCHOOL TEACHER (JUNIOR) MATHEMATICS -HIGHER SECONDARY EDUCATION DEPARTMENT
Date of Test: 02-06-2017
Question Paper Code: 44/2017/OL
Download Question Paper - Click here

Question1:-Who wrote the book namely 'Kristhu sahasra namam' ?
A:-Pambadi John Joseph 
B:-Chattampi Swamikal 
C:-C. Kesavan
D:-Chavara Kuriakkose Elias Achan
Correct Answer:- Option-C

Question2:-Silvassa is the capital city of
A:-Daman and Diu
B:-Puducherry
C:-Dadra Nagar Haveli
D:-Mizoram
Correct Answer:- Option-C

Question3:-Brian Acton and Jan Koum are the founders of popular mobile app namely
A:-WhatsApp 
B:-Instagram 
C:-Google
D:-Google chrome
Correct Answer:- Option-A 

Question4:-Who among the following was the leader of 'Rajadhani March' of 1939?
A:-Akkamma Cheriyan
B:-T.M. Varghese
C:-Vakkam Abdulkhadar Maulavi 
D:-A.K. Gopalan
Correct Answer:- Option-A

Question5:-'Chenthuruni' wildlife sanctuary is in .............. district of Kerala.
A:-Idukky
B:-Pathanamthitta
C:-Kollam
D:-Ernakulam
Correct Answer:- Option-C

Question6:-Which was the main centre of Kallumala Samaram of 1915 led by Ayyankali?
A:-Venganoor
B:-Perinad
C:-Panmana
D:-Vanchiyoor
Correct Answer:- Option-B

Question7:-'Yudh Abhyas 2016' is the joint military training exercise between India and
A:-France
B:-Japan
C:-Korea
D:-USA
Correct Answer:- Option-D

Question8:-'Changampuzha; Nakshathrangalude Snehabhajanam' is the book written by
A:-K.P. Appan
B:-M.K. Sanu
C:-M. Leelavathi
D:-N. Krishnapillai
Correct Answer:- Option-B

Question9:-'Oneirology' is the study of
A:-Dreams
B:-Beauty of human
C:-Birds
D:-Fashion                                                                                               
Correct Answer:- Option-A 

Question10:-'Thiruvithamkoor Rashtreeya Mahasabha' was founded under the leadership of
A:-Dr. Velukkutty Arayan
B:-T.K. Madhavan C:-Pandit Karuppan 
D:-G.P. Pillai
Correct Answer:- Option-A
Loading...

No comments:

Post a comment