LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 31 January 2020

PSC PREVIOUS EXAM QUESTIONS 2017 - JUNE (Question Paper-09)

2017 - June (Question Paper-09)
KERALA PSC - COMPUTER GRADE II  PRINTING DEPARTMENT/ COPYHOLDER KERALA LEGISLATURE SECRETARIAT
Date of Test: 28-06-2017
Question Paper Code: 075/2017
Download Question Paper - Click here

81. The Northernmost ranges of the Himalayas is..................... 
(A) Himadri (B) Himachal
(C) Siwalik (D) Sahyadri
Answer: (A)

82. Badrinath, the pilgrim centre is at .................. Indian state. 
(A) Uttar Pradesh (B) Madhya Pradesh 
(C) Uttarakhand (D) Maharashtra 
Answer: (C)

83. The South - West Monsoon comes in : 
(A) October to November (B) June to August 
(C) May to July (D) November to January Answer: (B)

84. The aim of the fifth five-year plan was :
(A) Industrial development (B) Removal of poverty
(C) Human resource development (D) Increase in investment
Answer: (B)

85. The Parambikulam Wildlife Sanctuary is at : 
(A) Idukki (B) Wayanadu
(C) Kannur (D) Palakkad
Answer: (D)

86. The most fertile region of India is :
(A) The Himalayan region (B) The central highland
(C) The Indo-Gangetic plain (D) The peninsular plateau
Answer: (C) 

87. During the freedom struggle who said, “Give me blood, I will give you freedom”?
(A) Subash Chandra Bose (B) Mahatma Gandhi
(C) Jawaharlal Nehru (D) Bhagat Singh
Answer: (A)

88. Name the place where the historic congress session held in 1929 and demanded “Poorna Swaraj”.
(A) Lahore (B) Lucknow 
(C) Surat (D) Delhi 
Answer: (A)

89. The “Abhinav Bharat Society” was founded by :
(A) Gopala Krishna Gokhale (B) Syamji Krishna Varma
(C) Annie Besant (D) V.D. Savarkar
Answer: (D)

90. Name the Mughal emperor who was proclaimed as “Shahen-Shah” of Hindustan by the rebels of 1857. 
(A) Akbar (B) Bahadurshah
(C) Aurangazeb (D) Shahjahan
Answer: (B)

91. Who organised the famous “Kallumala Agitation”?
(A) Chattampi Swamikal (B) Kumaranasan 
(C) V.T. Bhattatiripad (D) Ayyankali 
Answer: (D)

92. Who is the father of Kerala-Renaissance? 
(A) Kumara Guru (B) Mannathu Padmanabhan (C) Sree Narayana Guru (D) Sri Chithira Tirunal 
Answer: (C)

93. Who founded “Atma Vidya Sangham”?
(A) Poikayil Yohannan (B) Vaghbhatananda
(C) C. Kesavan (D) Vakkom Abdul Khader Moulavi
Answer: (B)

94. The Ezhava Memorial was presented in 1896 to Sri. Mulam Tirunal under the leadership of .....................
(A) A.K. Gopalan (B) Dr Palpu
(C) T.K. Madhavan (D) K. Kelappan
Answer: (B)

95. The movement started by Vaikunda-Swamikal was : 
(A) Samatva Samajam (B) Sadhujana Paripalana Yogam 
(C) Sahodara Sangham (D) Vidhya Poshini Sabha 
Answer: (A) 

96. Who won the Australian Open 2017 for Women? 
(A) Venus Williams (B) Marta Kostyuk
(C) Serena Williams (D) Lucie Safarova
Answer: (C)

97. .................. is crowned as Miss Universe of 2017. 
(A) Iris Mittenaere (B) Raquel Pelissier
(C) Roshmitha Harimurthy (D) Andrea Tovar
Answer: (A)

98. The present U.N. Secretary-General is : 
(A) Kofi Annan (B) Ban Ki-Moon
(C) Xi Jinping (D) Antonio Guterres 
Answer: (D)

99. Who among the following won Padmavibhushan of 2017? 
(A) Chemanchery Kunhiraman Nair (B) P.R. Sreejesh
(C) K.J. Yesudas (D) Akkitham
Answer: (C)

100. The 20th National Conference on e-governance was held at : 
(A) Pune (B) Mumbai
(C) Calcutta (D) Visakhapatnam
Answer: (D)
Loading...

No comments:

Post a comment