LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 31 January 2020

PSC PREVIOUS EXAM QUESTIONS 2017 - JUNE (Question Paper-14)

2017 - June (Question Paper-14)
KERALA PSC -  DENTAL MECHANIC GRADE II HEALTH SERVICES DEPARTMENT
Date of Test: 15-06-2017
Question Paper Code: 47/2017/OL
Download Question Paper - Click here

Question1:-The Tropic of cancer does not pass through
A:-Rajasthan
B:-Orissa C:-Chattisgarh
D:-Tripura
Correct Answer:- Option-B

Question2:-Which one of the following is the longest river in Peninsular India?
A:-Narmada B:-Krishna 
C:-Godavari
D:-Mahanadi
Correct Answer:- Option-C

Question3:-Which one of the following is the largest coalfields in India?
A:-Durkh 
B:-Jharia 
C:-Kultti
D:-Sunderghad
Correct Answer:- Option-B

Question4:-The name of North Eastern Monsoon
A:-Edavappathi
B:-Thulavarsham
C:-Kalbaisakhi
D:-Mango shower
Correct Answer:- Option-B

Question5:-Who written "the poverty and Un British Rule in India"?
A:-Gopala Krishna Gokhale
B:-Ramesh Chandra Dutti
C:-Dadabhai Navaroji
D:-Bala Gangadhar Thilak
Correct Answer:- Option-C

Question6:-How many delegates have attended the first session of the Indian National Congress?
A:-75
B:-92
C:-112
D:-72
Correct Answer:- Option-D                                                                        

Question7:-The 12th five-year plan will be operative for the period
A:-2010 – 2015 
B:-2011 – 2016
C:-2012 – 2017
D:-2013 – 2018
Correct Answer:- Option-C

Question8:-Which five-year plan launched the 'Rajiv Aarogyasri Health Scheme"?
A:-12th B:-11th 
C:-10th
D:-8th
Correct Answer:- Option-A

Question9:-Name the first solar-powered ferry boat launched in Kerala for public transport.
A:-Dhruv
B:-Bhim
C:-Arjun
D:-Aditya
Correct Answer:- Option-D

Question10:-Which city in Kerala has been declared as the Elderly- Friendly city of State on January 14, 2017?
A:-Kannur
B:-Kochi
C:-Kozhikode
D:-Kollam
Correct Answer:- Option-C

Question11:-Name the first social reformer, conducted "Panthi Bojanam".
A:-Thycand Ayya 
B:-Ayya Vaikundar 
C:-Ayyankali
D:-Kumaranasan
Correct Answer:- Option-A

Question12:-Name the person when Gandhiji visited him in 1934 and called him "Pulayaraja".
A:-Pandit Karuppan 280
B:-Thycand Ayya
C:-Ayya Vaikundar D:-Ayyankali Correct 
Answer:- Option-D

Question13:-Name the founder of Nasrani Deepika 1846.
A:-Sister Niveditha
B:-Sir. Alphonsamma
C:-Poikayil Yohannan
D:-Kuriakose Elias Chavara
Correct Answer:- Option-D

Question14:-Which social reformer initiated Koyal conference in 1913?
A:-Pandit Karuppan
B:-Velukutty Arayan
C:-Arattupuzha Velayudhan 
D:-Sahodaran Ayyappan 
Correct Answer:- Option-A

Question15:-Name the father of Kerala Renaissance
A:-Chattampi Swami
B:-Kumara Guru
C:-Sree Narayana Guru
D:-Vagbhatananda
Correct Answer:- Option-C

Question16:-Which state has recently launched India's first student startup and innovation policy?
A:-Goa
B:-Gujarat
C:-Himachal Pradesh
D:-Kerala
Correct Answer:- Option-B

Question17:-National Youth Day
A:-2nd February
B:-14th March
C:-10th April
D:-12th January
Correct Answer:- Option-D 

Question18:-Who are the winners of the 2017 Premier Badminton League?
A:-Chennai Smashers
B:-Kerala Strickers
C:-Mumbai Strickers 
D:-None of these
Correct Answer:- Option-A

Question19:-Who won the Best Actor in Kerala State Film Award 2016?
A:-Manikandan
B:-Dhulkkar Salman
C:-Vinayakan
D:-Sowbin
Correct Answer:- Option-C

Question20:-Which eminent Carnatic Vocalist, playback singer and composer passed away recently?
A:-M. Balamuralikrishnan 
B:-Gireesh Puthencherry 
C:-Udhaya Banu
D:-None of these
Correct Answer:- Option-A
Loading...

No comments:

Post a comment