LATEST

Friday, 31 January 2020

PSC PREVIOUS EXAM QUESTIONS 2017 - JUNE (Question Paper-12)

2017 - June (Question Paper-12)
KERALA PSC - HIGHER SECONDARY SCHOOL TEACHER (JUNIOR) BOTANY (SR FOR ST ONLY) HIGHER SECONDARY EDUCATION DEPARTMENT
Date of Test: 05-06-2017
Question Paper Code: 45/2017/OL
Download Question Paper - Click here

Question1:-The Basel Evangelical Mission opened a primary school at Kallai in
A:-1799
B:-1802
C:-1832
D:-1848
Correct Answer:- Option-D

Question2:-In 1959, who was given the title Bharata Kesari by the President of India?
A:-V.T. Bhattathiripad
B:-Chattampi Swamikal
C:-Mannath Padmanabhan
D:-Pattom Thanupillai
Correct Answer:- Option-C 

Question3:-Prabhatham a newspaper started at Shornur in 1934 under the guidelines of
A:-K.G. Sankar
B:-EMS Namboothiripad
C:-Kunhunni Achan
D:-A. K. Pillai
Correct Answer:- Option-B

Question4:-The first woman judge of Kerala High Court
A:-Anna Chandy
B:-Sujatha Manohar 
C:-L. Omanakunhamma 
D:-J. Fathima Beevi Correct 
Answer:- Option-A

Question5:-Travancore Muslim Mahajana Sabha was founded by
A:-Muhammad Abdurahiman
B:-Vakkam Abdul Khadar Maulavi
C:-E. Moidu Maulavi
D:-Kattilasseri Muhammed Maulavi
Correct Answer:- Option-B

Question6:-Kochi port is situated at the head of which lake?
A:-Sasthamkotta
B:-Ashtamudi 
C:-Vembanadu 
D:-Punnamada
Correct Answer:- Option-C

Question7:-In which year Fidel Castro wins the revolution in Cuba and becomes Prime Minister?
A:-1959
B:-1962
C:-1976
D:-2006
Correct Answer:- Option-A

Question8: India's first LNG powered bus was launched at Thiruvananthapuram  by Chief Minister Sri Pinarayi Vijayan Central Minister for petroleum and natural gas
A:-Rajnath Singh
B:-Venkaiha Naidu
C:-Sadananda Gauda
D:-Dharmendra Pradhan
Correct Answer:- Option-D

Question9:-Which Indian won the men's singles title at the 2016 Chinese Tai Pei open badminton championship? A:-Sourabh Verma
B:-Sameer Verma
C:-Ng Ka Lang Angus
D:-K. Srikanth
Correct Answer:- Option-A 

Question10:-Newly elect, secretary-general of UNO, Antonio Guterres was Prime Minister of
A:-Spain
B:-Portugal
C:-Italy
D:-France
Correct Answer:- Option-B
Loading...

No comments:

Post a comment