LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 31 January 2020

PSC PREVIOUS EXAM QUESTIONS 2017 - MARCH (Question Paper-11)

2017 - March (Question Paper-11)
Date of Test: 20-03-2017
Question Paper Code: 21/2017/OL
Download Question Paper - Click here

Question1:-What is ''Baku'' famous for?
        A:-Petroleum
        B:-Iron smelting
        C:-Locomotion
        D:-Silk industry
        Correct Answer:- Option-A

Question2:-The first bank to get online banking facility in India :
        A:-H.D.F.C.
        B:-S.B.I.
        C:-I.C.I.C.I.
        D:-Canara Bank
        Correct Answer:- Option-A

Question3:-The book ''Vision, values and velocity'' wrote by :
        A:-Sam Pitroda
        B:-Bill Gates
        C:-Sakundala Devi
        D:-N.R. Narayan
        Correct Answer:- Option-A

Question4:-The power of judicial review in India is :
        A:-given by the Parliament
        B:-given by the President
        C:-explicit
        D:-implicit
        Correct Answer:- Option-D

Question5:-The Mamamkam, the festival of Kerala celebrated in :
        A:-once in 10 years
        B:-once in 12 years
        C:-once in 5 years
        D:-every year
        Correct Answer:- Option-B

Question6:-The Kurichia revolt began on :
        A:-25th March 1812
        B:-25th March 1810
        C:-12th March 1810
        D:-12th March 1809
        Correct Answer:- Option-A

Question7:-The first Malayalam Grammar book ''Leelathilakam'' prepared by :
        A:-Herman Gundert
        B:-Father Kariyattil Ouseph
        C:-Arnos Pathiri
        D:-Dr. Angelos Francis
        Correct Answer:- Option-D

Question8:-The 'World Ozone Day' observed on :
        A:-September 16
        B:-October 16
        C:-September 21
        D:-October 21
        Correct Answer:- Option-A

Question9:-The National Judicial Academy of India situated in :
        A:-Nagpur
        B:-Mumbai
        C:-Delhi
        D:-Bhopal
        Correct Answer:- Option-D

Question10:-The first Malayalam newspaper ''Rajyasamacharam'' published by :
        A:-Dr. Angelos Francis
        B:-C. Kesavan
        C:-Herman Gundert
        D:-K. Kelappan
        Correct Answer:- Option-C

Question11:-The Marumakkathayam Act passed in Kerala in the year :
        A:-1913
        B:-1923
        C:-1933
        D:-1943
        Correct Answer:- Option-C

Question12:-Who founded the organisation ''Sadhu Jana Paripalana Sangham''?
        A:-Vagbhadanatha
        B:-Ayyankali
        C:-Chattampi Swamikal
        D:-Ayyaguru
        Correct Answer:- Option-B

Question13:-The first Nair Act in Travancore passed in the year :
        A:-1906
        B:-1908
        C:-1910
        D:-1912
        Correct Answer:- Option-D

Question14:-The Sahodara Prasthanam started by :
        A:-V.T. Bhattathiripad
        B:-K. Kelappan
        C:-K. Ayyappan
        D:-Vagbhatananda
        Correct Answer:- Option-C

Question15:-The Hindu Succession Act passed in the year :
        A:-1959
        B:-1958
        C:-1957
        D:-1956
        Correct Answer:- Option-D

Question16:-The Sanskrit book ''Bhakti Manjary'' wrote by :
        A:-Gauri Lakshmi Bhai
        B:-Swati Tirunal
        C:-Kalidasa
        D:-V.T. Bhattathiripad
        Correct Answer:- Option-B

Question17:-Indian Constitution adopted concurrent lists from the constitution of :
        A:-Canada
        B:-Australia
        C:-Ireland
        D:-U.S.A.
        Correct Answer:- Option-B

Question18:-Among the fundamental rights of Indian Constitution the Right to Property eliminated by the :
        A:-42nd Amendment Act
        B:-43rd Amendment Act
        C:-44th Amendment Act
        D:-45th Amendment Act
        Correct Answer:- Option-C

Question19:-The financial emergency declared by the President of India mentioned in the :
        A:-Article 352
        B:-Article 356
        C:-Article 360
        D:-Article 370
        Correct Answer:- Option-C

Question20:-Part XVIII (18th) of the Indian Constitution contains :
        A:-Fundamental duties
        B:-Emergency provisions
        C:-Municipalities
        D:-Panchayats
        Correct Answer:- Option-B
Loading...

No comments:

Post a comment