LATEST

Friday, 31 January 2020

PSC PREVIOUS EXAM QUESTIONS 2017 - MARCH (Question Paper-14)

2017 - March (Question Paper-14)
Date of Test: 23-03-2017
Question Paper Code: 24/2017/OL
Download Question Paper - Click here

Question1:-By what name the Ganges has known which it flows through Bangladesh?
        A:-Sangpo
        B:-Ganga
        C:-Jamuna
        D:-Sindhu
        Correct Answer:- Option-C

Question2:-Which of the following is Kharif crop?
        A:-Wheat
        B:-Orange
        C:-Watermelon
        D:-Paddy
        Correct Answer:- Option-D

Question3:-What is known as Kalbaisakhi?
        A:-Cold wind
        B:-Storm
        C:-Dry wind
        D:-Cyclone
        Correct Answer:- Option-C

Question4:-When did Indian population touch 100 crores?
        A:-2000 June-12
        B:-2000 June-11
        C:-2000 June-2
        D:-2000 June-13
        Correct Answer:-Question Cancelled

Question5:-In which state Joag waterfalls is located?
        A:-Karnataka
        B:-Tamil Nadu
        C:-Andhra Pradesh
        D:-Maharashtra
        Correct Answer:- Option-A

Question6:-Which plan came into force as passed by Central Govt. on September 2005?
        A:-Indira Awas Yojana
        B:-National Employment Guarantee Scheme
        C:-Sampoorna Suchitwayajna
        D:-Integrated Housing and Slum Development Programme
        Correct Answer:- Option-B

Question7:-R.M.S.A. Scheme belongs to which sector?
        A:-Secondary
        B:-Nursery
        C:-Primary
        D:-Higher education
        Correct Answer:- Option-A

Question8:-The Moghul King who led first freedom struggle of 1857
        A:-Akbar
        B:-Jahangir
        C:-Humayun
        D:-Bahadurshah the second
        Correct Answer:- Option-D

Question9:-In which movement Pochampalli village of A.P. is associated with?
        A:-Literacy Movement
        B:-Eradication of untouchability
        C:-Cultivation Movement
        D:-Bhudan Movement
        Correct Answer:- Option-D

Question10:-In which year Moghul Empire was established?
        A:-1556
        B:-1526
        C:-1545
        D:-1546
        Correct Answer:- Option-B

Question11:-With which movement Savarna Jatha (Upper Caste March) is associated?
        A:-Guruvayur Sathyagraha
        B:-Vaikam Sathyagraha
        C:-Salt Sathyagraha
        D:-Non Co-operation Movement
        Correct Answer:- Option-B

Question12:-Name of the protest launched by Iyyankali against Ban on wearing Necklace by Backward people
        A:-Tholviraku Samaram
        B:-Melmundu Samaram
        C:-Kallumala Prakshobham
        D:-Kayyur Samaram
        Correct Answer:- Option-C

Question13:-Name of the newspaper owned by Vakkam Abdul Khader Moulavi
        A:-Mathru Bhoomi
        B:-Swadeshabhimani
        C:-Chandrika
        D:-Kerala Kaumudi
        Correct Answer:- Option-B

Question14:-Who founded Athma Vidya Sangam?
        A:-Kumaranasan
        B:-Sri Narayana Guru
        C:-Vakbhatananda
        D:-Dr. Palpu
        Correct Answer:- Option-C

Question15:-Who propagated the religious path Ayyavazhi?
        A:-Chattambi Swamygal
        B:-V.T. Bhattathirippad
        C:-Sagodharan Iyyappan
        D:-Vaikundha Swamygal
        Correct Answer:- Option-D

Question16:-What does the yellow ring in the symbol of Olympic games denote?
        A:-Europe
        B:-Australia
        C:-Asia
        D:-South America
        Correct Answer:- Option-C

Question17:-Who won the first gold in Rio Olympics 2016?
        A:-Verginia Thrasher
        B:-Michel Phelph
        C:-Vanderle Lamavo
        D:-Usainbolt
        Correct Answer:- Option-A

Question18:-Who was selected as best Actor of India by the 63rd National Film Award Committee Judges?
        A:-Anupam Kher
        B:-Mammooti
        C:-Rajini Kanth
        D:-Amitabh Bachan

        Correct Answer:- Option-D

Question19:-Who is the Prime Minister of Britain?
        A:-Theressa May
        B:-Margaret Thatcher
        C:-David Camaron
        D:-Bill Clinton
        Correct Answer:- Option-A

Question20:-Who is the Co-operation and Tourism Minister in Kerala?
        A:-A.C. Moideen
        B:-P. Thilothan
        C:-G. Sudhakaran
        D:-E. Chandra Sekaran
       Correct Answer:- Option-A
Loading...

No comments:

Post a comment