LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 31 January 2020

PSC PREVIOUS EXAM QUESTIONS 2017 - MARCH (Question Paper-07)

2017 - March (Question Paper-07)
Date of Test: 14-03-2017
Question Paper Code: 17/2017/OL
Download Question Paper - Click here

Question1:-Member of Parliament Dileep Tirkey is related with which of the following sports?
        A:-Football
        B:-Hockey
        C:-Kabadi
        D:-Shooting
        Correct Answer:- Option-B

Question2:-Central Vigilance Commission (CVC) was established in the year
        A:-1964
        B:-1956
        C:-1948
        D:-1969
        Correct Answer:- Option-A

Question3:-Public Service Commission for Union and State are defined under
        A:-Article 330
        B:-Article 243
        C:-Article 214
        D:-Article 315
        Correct Answer:- Option-D

Question4:-Name the Pension Scheme launched in September 2010
        A:-Antyodaya Scheme
        B:-Rashtriya Swastya Bheema Yojana
        C:-Swavalamban Scheme
        D:-National Assistance Scheme
        Correct Answer:- Option-C

Question5:-Who is the present Union Minister of State for Consumer Affairs?
        A:-J.P. Nadda
        B:-Anant Geethe
        C:-C.R. Choudhary
        D:-Harsh Vardhan
        Correct Answer:- Option-C

Question6:-Irom Sharmila fought for the repeal of
        A:-UAPA
        B:-AFSPA
        C:-MISA
        D:-POTA
        Correct Answer:- Option-B

Question7:-Kanjikode is situated in which district?
        A:-Kannur
        B:-Palakkad
        C:-Idukki
        D:-Wayanad
        Correct Answer:- Option-B

Question8:-Rice Diversity Block (RDB) established to cultivate 219 traditional varieties of paddy is at
        A:-Kuttanad
        B:-Nenmara
        C:-Vellayani
        D:-Panavelly
        Correct Answer:- Option-D

Question9:-Which of the following African University is in news for deciding to remove Gandhi statue from its precincts?
        A:-University of Cape Town
        B:-University of South Africa
        C:-Ghana University
        D:-Lagos University
        Correct Answer:- Option-C

Question10:-The Chabahar Port is situated in
        A:-Afghanistan
        B:-Pakistan
        C:-Iran
        D:-Bangladesh
        Correct Answer:- Option-C

Question11:-The sensual Rumba dance belongs to
        A:-Brazil
        B:-Egypt
        C:-New Zealand
        D:-Cuba
        Correct Answer:- Option-D

Question12:-International Atomic Energy Agency (IAEA) was established in the year
        A:-1957
        B:-1968
        C:-1962
        D:-1953
        Correct Answer:- Option-A

Question13:-Which one of the following work is not written by Brahmananda Sivayogi?
        A:-Lalithopaharam
        B:-Mokshapradeepam
        C:-Anandhasuthram
        D:-Anandhadarsam
        Correct Answer:- Option-A

Question14:-The Arabi - Malayalam journal started by Vakkom Moulavi
        A:-Al-Islam
        B:-Muslim
        C:-Deepika
        D:-Al-Manar
        Correct Answer:- Option-A

Question15:-'Mappila Muslims of Kerala - A study of Islamic Trends' was written by
        A:-Sharafudeen . S
        B:-A.P. Ibrahim Kunju
        C:-Theodore Gabriel
        D:-Roland E. Miller
        Correct Answer:- Option-D

Question16:-Who amongst the following social reformer completed his law degree at London?
        A:-Dr. Palpu
        B:-Karoor Neelakanda Pilla
        C:-Neelakandan Namboodiripad
        D:-K.P. Kesava Menon
        Correct Answer:- Option-D

Question17:-Which one of the following is a Sanskrit work of Kerala Varma Valiyakoyi Thampuran?
        A:-Mayurasandesm
        B:-Sanmargapradeepam
        C:-Visakavijayam
        D:-Amarakasathakam
        Correct Answer:- Option-C

Question18:-Who among the following wrote 'Ente Vazhithiruvu'?
        A:-Kesav Dev
        B:-Ponkunnam Varky
        C:-Kandathil Varghese Mappila
        D:-S.K. Pottakkad
        Correct Answer:- Option-B

Question19:-The founding Secretary of SNDP Yogam
        A:-Sri Narayanaguru
        B:-Kumaranasan
        C:-Sahodaran Ayyappan
        D:-C. Kesavan
        Correct Answer:- Option-B

Question20:-The work 'Manninuvendi' was written by
        A:-A.K. Gopalan
        B:-EMS Namboodiripad
        C:-Joseph Mundasseri
        D:-M.N. Govindan Nair
        Correct Answer:- Option-A
Loading...

No comments:

Post a comment