LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 31 January 2020

PSC PREVIOUS EXAM QUESTIONS 2017 - MARCH (Question Paper-15)

2017 - March (Question Paper-15)
Date of Test: 24-03-2017
Question Paper Code: 25/2017/OL
Download Question Paper - Click here

Question1:-Who wrote 'Daivadesakam'?
        A:-Kumaranasan
        B:-Dr. Palpu
        C:-Sree Narayana Guru
        D:-Vaikunda Swamikal
        Correct Answer:- Option-C

Question2:-Who urged the people to throw away the ornaments made of stone and iron glass pieces?
        A:-Ayyankali
        B:-Vagbhatanandan
        C:-Sahodaran Ayyappan
        D:-Thycaud Ayya
        Correct Answer:- Option-A

Question3:-Karatt Govindamenon was later known as
        A:-T.K. Madhavan
        B:-Mannath Padbhanaban
        C:-Chattampi Swamikal
        D:-Brahmananda Sivayogi
        Correct Answer:- Option-D

Question4:-Atmavidya Sangham was founded in
        A:-1919
        B:-1922
        C:-1921
        D:-1920
        Correct Answer:-Question Cancelled

Question5:-'Atmanuthapam' is the work of
        A:-Kuriakose Elias Chavara
        B:-Velukutty Arayan
        C:-Poikayil Sree Kumara Gurudevan
        D:-Pandit Karuppan
        Correct Answer:- Option-A

Question6:-Head of the Kerala Folklore Academy
        A:-KPAC Lalitha
        B:-Vaisakhan
        C:-C.J. Kuttappan
        D:-M. Mukundan
        Correct Answer:- Option-C

Question7:-Founder of Canara Bank
        A:-Sree Ramalu
        B:-Ammembal Subha Rao Pai
        C:-Pattabhi Seetharamaya
        D:-Hormis
        Correct Answer:- Option-B

Question8:-The size of newly issued Indian rupee 2,000
        A:-66 mm × 150 mm
        B:-66 mm × 100 mm
        C:-66 mm × 160 mm
        D:-66 mm × 166 mm
        Correct Answer:- Option-D

Question9:-The Present Chairman of Kerala Public Service Commission
        A:-M.K. Sakeer
        B:-K.S. Radhakrishnan
        C:-K. Gangadharan
        D:-Salahudheen
        Correct Answer:- Option-A

Question10:-'Sangeetha Perunkadal' is the biography of ____________ penned by Ranimynthan.
        A:-Thyagaraja
        B:-Maharaja Santhanam
        C:-M. Balamuralikrishna
        D:-T.M. Krishna
        Correct Answer:- Option-C

Question11:-The Muslim League founded at
        A:-Dhaka
        B:-Bombay
        C:-Lahore
        D:-Karachi
        Correct Answer:- Option-A

Question12:-Which part of Indian Constitution is considered as the Magna Carta of India?
        A:-Part II
        B:-Part I
        C:-Part IV
        D:-Part III
        Correct Answer:- Option-D

Question13:-Directive Principle of Indian Constitution is indebted to
        A:-German Constitution
        B:-British Constitution
        C:-Irish Constitution
        D:-American Constitution
        Correct Answer:- Option-C

Question14:-Dandi March is associated with
        A:-Champaran Satyagraha
        B:-Civil Disobedience Movement
        C:-Non-co-operation Movement
        D:-Quit India Movement
        Correct Answer:- Option-B

Question15:-National Statistics day is
        A:-June 26
        B:-June 24
        C:-June 28
        D:-June 29
        Correct Answer:- Option-D

Question16:-'Planned Economy for India' is the work of
        A:-M. Visweswarayya
        B:-Aravind Panagaria
        C:-K.C. Panth
        D:-Montegsingh Aluvalia
        Correct Answer:- Option-A

Question17:-Producer of the film 'Raja Harichandra'
        A:-Debaki Chandrabose
        B:-Mehaboobkhan
        C:-Dadasaheb Phalke
        D:-Satyajith Rai
        Correct Answer:- Option-C

Question18:-Nephology is the scientific study of
        A:-Trees
        B:-Clouds
        C:-Desert
        D:-Earth
       Correct Answer:- Option-B

Question19:-Koneru Hampy is related to
        A:-Boxing
        B:-Tennis
        C:-Badminton
        D:-Chess
        Correct Answer:- Option-D

Question20:-In which Satyagraha Gandhiji interfered for workers
        A:-Ahmedabad
        B:-Bombay
        C:-Champaran
        D:-Kheda
       Correct Answer:- Option-A
Loading...

No comments:

Post a comment