LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 31 January 2020

PSC PREVIOUS EXAM QUESTIONS 2017 - MARCH (Question Paper-09)

2017 - March (Question Paper-09)
Date of Test: 16-03-2017
Question Paper Code: 19/2017/OL
Download Question Paper - Click here

Question1:-Name the socio-reformer associated with Mookuthi Samaram
        A:-K.P. Vallon
        B:-Pandit Karuppan
        C:-Arattupuzha Velayudha Panicker
        D:-Ayyankali
        Correct Answer:- Option-C

Question2:-Which among the following film is made on the basis of Kayyur Riot?
        A:-Vasanthathinte Kanalvazhikal
        B:-Meenamasathile Sooryan
        C:-Laalsalam
        D:-Kabaninadi Chuvannappol
        Correct Answer:- Option-B

Question3:-Winner of China open Bad-Minton series trophy 2016
        A:-Saina Nehwal
        B:-K. Tulasi
        C:-P.V. Sindhu
        D:-Jwala Gutta
        Correct Answer:- Option-C

Question4:-Who among the following is the First Editor of monthly 'Vivekodayam'?
        A:-N. Kumaran Asan
        B:-Sahodaran Ayyappan
        C:-K.P. Kesavamenon
        D:-K. Madhavan
        Correct Answer:- Option-A

Question5:-Which Amendment of Indian Constitution is known as 'Mini Constitution'?
        A:-39th
        B:-42nd
        C:-41
        D:-43
        Correct Answer:- Option-B

Question6:-The famous Nandadevi National Park is in
        A:-Utharkhand
        B:-Assam
        C:-Manipur
        D:-Himachal Pradesh
        Correct Answer:- Option-A

Question7:-Which Five Year Plan of India is also known as 'Gadgil Yojana'?
        A:-Fourth Five Year Plan
        B:-Second Five Year Plan
        C:-Sixth Five Year Plan
        D:-Third Five Year Plan
        Correct Answer:- Option-D

Question8:-'Mathrubhoomi', the National Malayalam Daily began publication in
        A:-1924
        B:-1925
        C:-1923
        D:-1921
        Correct Answer:- Option-C

Question9:-Whose birthday is observed as 'National Education Day' in India?
        A:-Moulana Abdul Kalam Azad
        B:-Jawahar Lal Nehru
        C:-C. Radhakrishnan
        D:-R. Rajendra Prasad
        Correct Answer:- Option-A

Question10:-Which is the biggest river of the Indian subcontinent?
        A:-Brahmaputra
        B:-Ganga
        C:-Narmada
        D:-Sindhu
        Correct Answer:- Option-D

Question11:-'Onnekal Kodi Malayalikal' is a book written by
        A:-E.M.S. Namboodirippad
        B:-Cherukad
        C:-N. Krishnapillai
        D:-Elamkulam Kunjan Pillai
        Correct Answer:- Option-A

Question12:-Which among the following programme was inaugurated on 1st July 2015 by Indian Prime Minister Narendra
Modi?
        A:-Make in India
        B:-Digital India
        C:-Jan Dhan Yojana
        D:-Atal Pension Yojana
        Correct Answer:- Option-B

Question13:-The first Sampoorna Wifi municipality of India
        A:-Angamali
        B:-Shoranur
        C:-Thalassery
        D:-Malappuram
        Correct Answer:- Option-D

Question14:-The biggest indigenously built warship of India
        A:-INS Vikramaditya
        B:-INS Arihind
        C:-INS Virat
        D:-INS Chennai
        Correct Answer:- Option-D

Question15:-The founder of 'Thiruvithamkoor Cheramar Mahajana Sabha'
        A:-Pambadi John Joseph
        B:-Arnos Pathiri
        C:-Pandit Karuppan
        D:-Kurumban Daivathan
        Correct Answer:- Option-A

Question16:-Which among the following Bank of India introduced the programme, 'Pahalee Utan' for Children in 2016?
        A:-Canara Bank
        B:-SBI
        C:-Indian Bank
        D:-Bank of Baroda
        Correct Answer:- Option-B

Question17:-Fidel Castro, the Cuban revolutionary leader passes on
        A:-November 22, 2016
        B:-November 23, 2016
        C:-November 21, 2016
        D:-November 25, 2016
        Correct Answer:- Option-D

Question18:-Which socio-reformer is known as 'Kerala Lincoln'?
        A:-C. Kesavan
        B:-T.K. Madhavan
        C:-Pandit Karuppan

        D:-Dr. Velukutty Arayan
        Correct Answer:- Option-C

Question19:-Which Indian state is known as T State?
        A:-Tripura
        B:-Assam
        C:-Manipur
        D:-Meghalaya
        Correct Answer:-Question Cancelled

Question20:-The venue of 8th BRICS summit was at
        A:-Delhi
        B:-Beijing
        C:-Goa
        D:-Johannesburg
       Correct Answer:- Option-C
Loading...

No comments:

Post a comment