LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 31 January 2020

PSC PREVIOUS EXAM QUESTIONS 2017 - MARCH (Question Paper-06)

2017 - March (Question Paper-06)
Date of Test: 13-03-2017
Question Paper Code: 16/2017/OL 
Download Question Paper - Click here

Question1:-Quorum of Rajyasabha
        A:-25
        B:-50
        C:-100
        D:-250
        Correct Answer:- Option-A

Question2:-State which offers highest wages for unskilled workers under MGNREG Scheme
        A:-Kerala
        B:-Karnataka
        C:-West Bengal
        D:-Haryana
        Correct Answer:- Option-D

Question3:-National Bank for Agriculture and Rural Development was founded in
        A:-1935
        B:-1950
        C:-1982
        D:-1991
        Correct Answer:- Option-C

Question4:-Spiritual leader who inspired the Channar Rebellion
        A:-Sri Narayana Guru
        B:-Chattambi Swami
        C:-Vaikunda Swami
        D:-Ayyavu Swami
        Correct Answer:- Option-C

Question5:-Social reformer who founded Kerala Kaumudi
        A:-Sahodaran Ayyappan
        B:-Dr. Palpu
        C:-Kumaran Asan
        D:-C.V. Kunhiraman
        Correct Answer:- Option-D

Question6:-Vayalar Garjjikkunnu is a poem by
        A:-Vayalar Ramavarma
        B:-P. Bhaskaran
        C:-T.S. Thirumunpu
        D:-O.N.V. Kurup
        Correct Answer:- Option-B

Question7:-District Collector of Malabar who was murdered in connection with Mappila Rebellion
        A:-William Logan
        B:-H.V. Conolly
        C:-William Mclyod
        D:-Thomas Warden
        Correct Answer:- Option-B

Question8:-Akkamma Cheriyan was hailed ''Jhansi Rani of Travancore'' by
        A:-Mahatma Gandhi
        B:-Jawaharlal Nehru
        C:-G.P. Pillai
        D:-Pattam Thanu Pillai
        Correct Answer:- Option-A

Question9:-Mukul Mudgal Committee looked into        A:-IPL Spot Fixing
        B:-2G Scam
        C:-Coal Scam
        D:-Common Wealth Games Scam
        Correct Answer:- Option-A

Question10:-Pradhan Mantri Jan Dhan Yojana was launched in
        A:-January 2014
        B:-April 2014
        C:-August 2014
        D:-January 2015
        Correct Answer:- Option-C
Loading...

No comments:

Post a comment