LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 31 January 2020

PSC PREVIOUS EXAM QUESTIONS 2017 - MARCH (Question Paper-05)

2017 - March (Question Paper-05)
Date of Test: 10-03-2017
Question Paper Code: 14/2017/OL
Download Question Paper - Click here

Question1:-Which is the oldest fold mountain ranges in India?
        A:-Himalayas
        B:-Vindhya
        C:-Satpura
        D:-Aravally
        Correct Answer:- Option-D

Question2:-The most populated state of India
        A:-Uttar Pradesh
        B:-Bihar
        C:-Madhya Pradesh
        D:-Orissa
        Correct Answer:- Option-A

Question3:-Who is the first Vice Chairman of Planning Commission?
        A:-Jawaharlal Nehru
        B:-Gulzarilal Nanda
        C:-C.D. Deshmukh
        D:-J.B. Kripalani
        Correct Answer:- Option-B

Question4:-The leader of Swadeshi Movement who is known as 'Kappalottiya Tamilan' in Tamil Nadu
        A:-Subramanya Bharati
        B:-E.V. Ramaswami Naiker
        C:-C.N. Annadurai
        D:-V.O. Chidambaran Pillai
        Correct Answer:- Option-D

Question5:-The young Bengal Movement was founded by
        A:-Henry Vivian Derozio
        B:-Iswar Chandra Vidya Sagar
        C:-Mahatma Phule
        D:-Devendranadha Tagore
        Correct Answer:- Option-A

Question6:-Bhagat Singh, Rajguru and Sukhdev were hanged to death by British Government on
        A:-March 21, 1932
        B:-March 26, 1931
        C:-April 20, 1931
        D:-March 23, 1931
        Correct Answer:- Option-D

Question7:-The Vernacular Press Act which curbed the freedom of press was enacted by
        A:-Lord Curzon
        B:-Lord Ripon
        C:-Lord Lytton
        D:-Lord Mayo
        Correct Answer:- Option-C

Question8:-The name of the river in Kerala which was called 'Baris' in ancient times
        A:-Pamba
        B:-Periyar
        C:-Bharatapuzha
        D:-Kabani
        Correct Answer:- Option-A

Question9:-Who started the first coir factory in Alappuzha in 1859?
        A:-Col. Munroe
        B:-Lord Conolly
        C:-James Dara
        D:-Raja Kesavadas
        Correct Answer:- Option-C

Question10:-Captain William Keeling, the representative of English East India Company came to Kerala in
        A:-1602 CE
        B:-1608 CE
        C:-1615 CE
        D:-1610 CE
        Correct Answer:- Option-C

Question11:-The Social Reformer of Kerala who was nicknamed as 'Lincoln of Kerala'
        A:-Chattambi Swamikal
        B:-Vagbhatananda
        C:-Pandit K.P. Karuppan
        D:-V.T. Bhattathirippad
        Correct Answer:- Option-C

Question12:-Who was the author of the book 'Darasanamala'?
        A:-Vaikunda Swamikal
        B:-Ayyankali
        C:-Brahmananda Sivayogi
        D:-Sree Narayanaguru
        Correct Answer:- Option-D

Question13:-Blessed Kuriakose Elias Chavara was born in which district of Kerala
        A:-Kollam
        B:-Alapuzha
        C:-Idukky
        D:-Kottayam
        Correct Answer:- Option-B

Question14:-Who was the founder of 'Prathyaksha Rakshsa Daiva Sabha'?
        A:-Kumara Gurudevan
        B:-Ayyankali
        C:-Thycaud Ayya
        D:-Kumaranasan
        Correct Answer:- Option-A

Question15:-Mannathu Padmanabhan founded the Nair service society in
        A:-1912 CE
        B:-1913 CE
        C:-1914 CE
        D:-1911 CE
        Correct Answer:- Option-C

Question16:-The winners of 2016 Asian Champions Hockey Tournament
        A:-Pakistan
        B:-India
        C:-China
        D:-Japan
        Correct Answer:- Option-B

Question17:-The newly elected U.N. Secretary-General Antonio Gutterez belongs to which country
        A:-Spain
        B:-France
        C:-Portugal
        D:-Argentina
        Correct Answer:- Option-C

Question18:-Who got the Ezhuthachan prize of 2016?
        A:-C. Radhakrishnan
        B:-Puthusseri Ramachandran
        C:-Attur Ravivarma
        D:-Anand
        Correct Answer:- Option-A

Question19:-The declaration of Prime Minister Narendra Modi making 500 and 1000 rupee notes invalid was on
        A:-Nov. 18, 2016
        B:-Nov. 8, 2016
        C:-October 30, 2016
        D:-Nov. 12, 2016
        Correct Answer:- Option-B

Question20:-Who is the present Reserve Bank Governor of India?
        A:-Ranga Rajan
        B:-Raghuram Rajan
        C:-Oorjith Patel
        D:-Subarao
        Correct Answer:- Option-C

Loading...

No comments:

Post a comment