LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 31 January 2020

PSC PREVIOUS EXAM QUESTIONS 2017 - MAY (Question Paper-21)

2017 - May (Question Paper-21)
KERALA PSC - SECOND GRADE OVERSEER / SECOND GRADE DRAFTSMAN LOCAL SELF GOVERNMENT DEPARTMENT
Date of Test: 29-05-2017
Question Paper Code: 42/2017/OL
Download Question Paper - Click here

Question1:-From which Country India borrowed The Idea of Directive Principles?
A:-England
B:-USA
C:-Ireland
D:-Germany
Correct Answer:- Option-C

Question2:-Which Indian soldier in Siachen who lost his life after surviving Miraculously for six days in an avalanche in February 2016, was awarded Sena medal in January 2017?
A:-Lance Naik Hanumanthappa
B:-Lance Naik Tajpal
C:-Lance Naik Ranbir Singh 
D:-None of the above Correct 
Answer:- Option-A

Question3:-............was the founder of Bharatiya Vidya Bhavan.
A:-Jawaharlal Nehru
B:-K.M. Munshi
C:-Dr. Rajendra Prasad 
D:-Mauna Abdul Kalam 
Correct Answer:- Option-B

Question4:-The President of India can send his resignation letter addressed to ................
A:-Chief Justice of India
B:-Prime Minister
C:-Speaker of Loksabha
D:-Vice President of India
Correct Answer:- Option-D

Question5:-The Author of ''A Brief History of Time'' is...............
A:-Stephen Hawkins
B:-Issac Newton
C:-C.V. Raman
D:-None of the above
Correct Answer:- Option-A 

Question6:-The prominent Indian Dynasty at the time of Alexander the Great's attack was ................
A:-Gupta Dynasty
B:-Slave Dynasty C:-Nanda Dynasty
D:-None of the above
Correct Answer:- Option-C

Question7:-The Panchayati Raj system, first time implemented in the state of...............
A:-Rajasthan
B:-Kerala
C:-Tamil Nadu
D:-Gujarat
Correct Answer:- Option-A

Question8:-Kanchenjunga is situated in the State of.................
A:-Nagaland
B:-Himachal Pradesh
C:-Sikkim
D:-Mizoram
Correct Answer:- Option-C

Question9:-The act which empowered the British Government to arrest any person without trial?
A:-Government act of 1935
B:-Rowlat Act
C:-Government Act of 1919
D:-None of the above
Correct Answer:- Option-B

Question10:-................is the lowest mountain pass in the Western Ghat.
A:-Khyber pass
B:-Thamarasserypass
C:-Nathula pass
D:-Palakkad pass
Correct Answer:- Option-D

Question11: India's Earthquake warning system installed in which State?
A:-Himachal Pradesh
B:-Jammu-Kashmir
C:-Uttarakhand
D:-U.P.
Correct Answer:- Option-C                                                                         

Question12:-................ day is called The Indian Census Day.
A:-9th February B:-10th March 
C:-8th February D:-20th March
Correct Answer:- Option-A

Question13:-Which social reformer is known as Madan Mohan Malavya of Kerala?
A:-Sree Narayana Guru
B:-Mannathu Padmanabhan
C:-C. Kesavan
D:-Pattom Tanu Pillai
Correct Answer:- Option-B

Question14:-Mention the City of India hosted The International Conference of Yoga.
A:-New Delhi
B:-Varanasi
C:-Hyderabad
D:-Mumbai
Correct Answer:- Option-A

Question15:-Who was Indian President when Bangladesh got Independence?
A:-Dr. Zakiar Hussin
B:-Dr. Rajendra Prasad
C:-V.V. Giri
D:-Dr. Radha Krishnan
Correct Answer:- Option-C

Question16:-Mention ''World Braily Day''.
A:-January 15
B:-December 10
C:-January 20
D:-January 4
Correct Answer:- Option-D

Question17:-Nyallithop Consistency in Puducherry is famous for - 2016 Election
A:-Introduce Internet Voting system
B:-Special Election booth for Women
C:-Highest number of NOTA
D:-None of the above
Correct Answer:- Option-A 

Question18:-Who is the Chairman of Kerala Infrastructure Investment Fund board?
A:-S.M. Vijayanand
B:-Pinaray Vijayan
C:-Dr. Thomas Issac
D:-Vinod Roy
Correct Answer:- Option-D

Question19:-Who has won The most number of Olympic Golds so far?
A:-Carl Louise
B:-Michael Phelps
C:-Usain Bolt
D:-Shelly Ann Prazer
Correct Answer:- Option-B

Question20:-Which Central Security Force is known as 'Black Cat'?
A:-Special Protection Group
B:-Rapid Action Force
C:-National Security Force
D:-None of above
Correct Answer:- Option-C

Loading...

No comments:

Post a comment