LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 31 January 2020

PSC PREVIOUS EXAM QUESTIONS 2017 - MAY (Question Paper-15)

2017 - May (Question Paper-15)
KERALA PSC - DIETICIAN GRADE II - MEDICAL EDUCATION DEPARTMENT
Date of Test: 02-05-2017
Question Paper Code: 36/2017/OL
Download Question Paper - Click here

Question1:-The person who has been appointed as UN women's advocate for gender equality and Women's Empowerment in India
A:-Deepika Padukone
B:-Aiswarya Rai
C:-Aiswarya Rajinikanth
D:-Madhuri Dixit
Correct Answer:- Option-C

Question2:-Mission Indradhanush launched by Union Ministry of India is a
A:-Army Equipment Programme
B:-Literary Mission
C:-Rainwater harvesting
D:-Immunisation programme
Correct Answer:- Option-D

Question3:-The theme of 'Swach Bharatha Special Campaign' is being organised by the ministry of drinking water and sanitation throughout August 2016.
A:-Freedom from open defecation B:-Liberation from open defecation C:-Freedom from open excretion
D:-Liberation from open excretion
Correct Answer:- Option-A

Question4:-The first state to introduce Online Lottery System
A:-Kerala 218
B:-Sikkim
C:-Gujarath
D:-Andhra Pradesh Correct 
Answer:- Option-B

Question5:-Recently which Indian Cricketer has been conferred with honorary life member of the Marylebone Cricket Club
A:-Mahindra Dhoni B:-Virender Sehwag C:-Zaheer Khan
D:-Rahul Dravid
Correct Answer:- Option-C

Question6:-Which one of the following works belongs to Sree Narayana Guru?
A:-Abhinava Kerala
B:-Adwaita Panjaram
C:-Arul nul
D:-Atmopadesha Satakam
Correct Answer:- Option-D

Question7:-'Samatwa Samajam' was founded by
A:-Vaikunda Swamikal
B:-Ayyankali
C:-K. Kelappan
D:-T.K. Madhavan
Correct Answer:- Option-A

Question8:-Chattampi Swamikal was born at
A:-Patyam in Kannur
B:-Kollur in Trivandrum
C:-Venganore in Trivandrum
D:-Sasthamkovil in Kanyakumari
Correct Answer:- Option-B

Question9:-The Arabic-Malayalam monthly Al-Islam was published by
A:-Vadakkeveettil Muhammed
B:-Vakkom Abdul Khadar Maulavi
C:-K. Ramakrishna Pillai
D:-Gandhiji
Correct Answer:- Option-B Question

10:-The Guruvayur Satyagraha was occurred in
A:-1924-25
B:-1929-30
C:-1931-32 D:-1947-48
Correct Answer:- Option-C

Question11:-The smallest bird sanctuary in Kerala
A:-Thattekad
B:-Mangalavanam
C:-Noornad
D:-Kumarakam
Correct Answer:- Option-B

Question12:-The study of mountains are called
A:-Orology
B:-Otology
C:-Wimnology
D:-Onehology
Correct Answer:- Option-A

Question13:-Father of Local self-government in India
A:-Lord Curzon
B:-Lord Dalhousie 
C:-Lord Canning 
D:-Lord Ripon
Correct Answer:- Option-D

Question14:-Which atmospheric layer is most useful for human beings?
A:-Stratosphere B:-Ionosphere 
C:-Mesosphere D:-Troposphere
Correct Answer:- Option-D

Question15:-Which of the following countries has the highest sex ratio?
A:-China B:-India C:-Latvia D:-USA
Correct Answer:- Option-C 

Question16:-Which one of the following clouds is indicative of clear and dry weather?
A:-Altostratus
B:-Cirrus
C:-Cirros stratus 
D:-Nimbo-Cumulus
Correct Answer:- Option-B

Question17:-The famous archaeological site pattanam is located in
A:-Ernakulam
B:-Kollam
C:-Malappuram
D:-Kannur
Correct Answer:- Option-A

Question18:-The World Blood Donation Day
A:-June 14
B:-April 17
C:-July 14
D:-April 18
Correct Answer:- Option-A

Question19:-The painting 'Relief of Lucknow' which gives a pictorial image of 1857 revolt belongs to
A:-Campbell
B:-Joseph Noel Patom
C:-Thomas Jones Barker
D:-Colonel Inglis
Correct Answer:- Option-C

Question20:-The capital of Vijaya Nagar Empire
A:-Kanchi
B:-Madurai
C:-Bundelkhand
D:-Hampi
Correct Answer:- Option-D
Loading...

No comments:

Post a comment