LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 31 January 2020

PSC PREVIOUS EXAM QUESTIONS 2017 - MAY (Question Paper-16)

2017 - May (Question Paper-16)
KERALA PSC - ASSISTANT PROFESSOR IN NEUROLOGY- MEDICAL EDUCATION DEPARTMENT
Date of Test: 08-05-2017
Question Paper Code: 37/2017/OL
Download Question Paper - Click here

Question1:-Which of the following countries or continents was not a part of ancient landmass of Gondwana land?
A:-India
B:-Australia
C:-Europe D:-South America
Correct Answer:- Option-C

Question2:-Which of the following types of soils have a marked capacity to retain water?
A:-Desert soil B:-Laterite soil 
C:-Red soil      D:-Regur soil
Correct Answer:- Option-D

Question3:-Which of the following lies on the left bank of the Ganga?
A:-Kanpur
B:-Patna
C:-Allahabad
D:-Varanasi
Correct Answer:- Option-D

Question4:-Which of the coldest place in India?
A:-Dras B:-Srinagar C:-Shimla D:-Jaipur
Correct Answer:- Option-A

Question5:-Which of the following states suffer from "loo"?
A:-Tamil Nadu
B:-Uttar Pradesh
C:-Gujarat
D:-None of these
Correct Answer:-Question Cancelled

Question6:-The famous Diwara Temples are situated in .................
A:-Uttar Pradesh
B:-Rajasthan
C:-Maharashtra
D:-Madhya Pradesh
Correct Answer:- Option-B 

Question7:-Planning Commission was constituted on ....................
A:-15 March 1949
B:-15 March 1950
C:-15 March 1948 
D:-15 March 1951
Correct Answer:- Option-B

Question8:-Who established Anusheelan Samiti?
A:-Barindra Kumar Ghosh B:-Jatindranath Banerjee 
C:-Pramod Mitter         D:-All the above
Correct Answer:- Option-D

Question9:-The famous Thusharagiri waterfall is formed by which river?
A:-Bharathapuzha      B:-Chalippuzha 
C:-Kunthipuzha D:-Korapuzha
Correct Answer:- Option-B

Question10:-Our atmosphere has the largest concentration of which gas?
A:-Nitrogen
B:-Oxygen
C:-Carbon dioxide
D:-Hydrogen
Correct Answer:- Option-A

Question11:-Jathikummi, which criticised the prevailing caste system was written by ................
A:-V.T. Bhattathiripad
B:-Pandit Karuppan
C:-Brahmananda Swami Sivayogi
D:-Vakkom Moulavi
Correct Answer:- Option-B

Question12:-The first systematically organized agitation in Kerala against orthodoxy to secure the rights of the depressed classes
A:-Vaikom Satyagraha
B:-Guruvayur Satyagraha
C:-Mappila Lahala
D:-None of these
Correct Answer:- Option-A                                                                         

Question13:-'Vayalvaram Veedu' is related to
A:-Sree Narayana Guru 
B:-Vallathol Narayana Menon
C:-Cherusseri Namboothiri
D:-Ulloor S. Parameswara Iyer
Correct Answer:- Option-A

Question14:-What was the original name of Thycaud Ayya?
A:-Subbarayan
B:-Kungikannan
C:-Mudisoodum Perumal
D:-Muthukutty
Correct Answer:- Option-A

Question15:-In which year Kurikose Elias Chavara died?
A:-1870     B:-1874
C:-1871     D:-1869
Correct Answer:- Option-C

Question16:-Which country won the Copa America tournament for 2015 to win this prestigious South American football title for the first time?
A:-Colombia
B:-Chile
C:-Peru
D:-Ecudor
Correct Answer:- Option-B

Question17:-During 2015 which Indian city was recently chosen as "City of Music" by UNESCO under the Creative Cities Network?
A:-Chennai
B:-Delhi
C:-Lucknow
D:-Varanasi
Correct Answer:- Option-D

Question18:-According to the 2011 census, which state had recorded the largest proportion of scheduled tribe (ST) population 
A:-Mizoram
B:-Meghalaya
C:-Arunachal Pradesh
D:-Nagaland
Correct Answer:- Option-A Question

19:-Which is the first golden jubilee film of India?
A:-Pundalik
B:-Alam Ara
C:-Sant Tukaram
D:-Raja Harishchandra
Correct Answer:- Option-C

Question20:-President Pranab Mukherjee inaugurated the 77th session of the India History Congress in which state?
A:-Kerala
B:-Karnataka
C:-Tamil Nadu
D:-None of the above
Correct Answer:- Option-A
Loading...

No comments:

Post a comment