LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 31 January 2020

PSC PREVIOUS EXAM QUESTIONS 2017 - MAY (Question Paper-17)

2017 - May (Question Paper-17)
KERALA PSC - AQUACULTURE EXPERT- FISHERIES DEPARTMENT
Date of Test: 10-05-2017
Question Paper Code: 38/2017/OL
Download Question Paper - Click here

Question1:-Father of modern Tripura
A:-Kashi Chandra
B:-Kirit Pradyot Deb Barman
C:-Ishan Chandra
D:-Bir Bikram Kishore
Correct Answer:- Option-D

Question2:-Father of Indian Budget
A:-Lord Rippon  B:-P.C. Mahalanobis 
C:-Jawaharlal Nehru D:-Nandalal Bose
Correct Answer:- Option-B

Question3:-National flower of Pakistan 
A:-Rose
B:-Lotus
C:-Dalia
D:-Jasmine
Correct Answer:- Option-D 

Question4:-The first President of Congress Socialist party
A:-Acharya Narendra Dev
B:-Sundarayya
C:-P. Ramamoorthi
D:-Jayaprakash Narayanan
Correct Answer:- Option-A

Question5:-The first Indian woman president of Indian National Congress
A:-Annie Besant B:-Indira Gandhi 
C:-Sarojini Naidu
D:-Nellisen Guptha
Correct Answer:- Option-C

Question6:-'English Channel' of India
A:-Periyar
B:-Mayyazhipuzha
C:-Pamba
D:-Bharathapuzha
Correct Answer:- Option-B

Question7:-Asian country through which Equatorial line passes
A:-Russia
B:-India
C:-China
D:-Indonesia
Correct Answer:- Option-D

Question8:-The first chairman of Cochin Port trust
A:-Nandadevi
B:-M.K. Niyasi
C:-P.R. Subramanian
D:-Robert Bristo
Correct Answer:- Option-C

Question9:-Who is known as 'Bihar Gandhi'?
A:-Rajendra Prasad
B:-Gaferkhan
C:-Gandhiji
D:-M.M. Malavya
Correct Answer:- Option-A Question

10:-The first Five Year Plan gave highest priority to
A:-Industry
B:-Agriculture
C:-Science
D:-Transport and communication
Correct Answer:- Option-B

Question11:-Who was the leader of Savarnajatha organized in connection with Vaikom Satyagraha?
A:-Mannathu Padmanabhan
B:-Kumaranasan
C:-Dr. Palpu
D:-G.K. Pillai
Correct Answer:- Option-A

Question12:-Who founded the 'Aryasamajam'?
A:-Velukutty Arayan
B:-Anandatheertha
C:-Agamanandha Swamikal
D:-Pandit Karuppan
Correct Answer:-Question Cancelled

Question13:-Ayyankali formed Sadhujana Paripalana Sangham in
A:-1907
B:-1904
C:-1909
D:-1905
Correct Answer:- Option-A

Question14:-The first Catholic Sanskrit School was set up in 1846 under the leadership of
A:-St. Augustine
B:-Father Vadakkan
C:-Father John Joseph
D:-Kuriakose Elias Chavara
Correct Answer:- Option-D Question

15:-Sree Narayana Guru conducted Siva Consecration in 1888 at
A:-Aruvippuram
B:-Vechoor
C:-Murukkumpuzha 
D:-Karamukku
Correct Answer:- Option-A

Question16:-'Twenty love poems and a Song of Despair' written by
A:-Gabrial Garcia Marquez
B:-Pablo Neruda 
C:-Betrend Russel 
D:-Garcia Lorca
Correct Answer:- Option-B

Question17:-Head Quarters of World Tourism Organisation
A:-Rio
B:-Paris
C:-Madrid
D:-London
Correct Answer:- Option-C

Question18:-Who inaugurated the Rio Olympics of 2016?
A:-Michel Temer
B:-Dilma Roussef
C:-Vanderley Cordiro Delima
D:-Virgeenia Thashar
Correct Answer:- Option-A

Question19:-Who won the Padmaprabha award in 2016?
A:-C. Radhakrishnan
B:-Chandramathi
C:-M.T. Vasudevan Nair
D:-V. Madhusudhanan Nair
Correct Answer:- Option-D

Question20:-The biggest film festival in the world
A:-Sydney Film Festival 
B:-Punjab Film Festival 
C:-Cannes Film Festival 
D:-Goa Film Festival
Correct Answer:- Option-C
Loading...

No comments:

Post a comment