LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 31 January 2020

PSC PREVIOUS EXAM QUESTIONS 2017 - FEBRUARY (Question Paper-03)

2017 - February (Question Paper-3)
Date of Test: 13-02-2017
Question Paper Code: 7/2017/OL
Download Question Paper - Click here

Question1:-Which of the following nation has the longest boundary with India
        A:-Bangladesh
        B:-Pakistan
        C:-Nepal
        D:-Myanmar
        Correct Answer:- Option-A

Question2:-Which is the highest mountain peak in the Western Ghats?
        A:-Mahendragiri
        B:-Agastyakutam
        C:-Anamudi
        D:-Puralimala
        Correct Answer:- Option-C

Question3:-The Konkan railway does not pass through
        A:-Goa
        B:-Kerala
        C:-Karnataka
        D:-Maharastra
        Correct Answer:- Option-B

Question4:-Which is the second most populous country in the world?
        A:-China
        B:-USA
        C:-Russia
        D:-India
        Correct Answer:- Option-D

Question5:- Which state is the largest producer of Thermal Electricity?
        A:-Maharastra
        B:-Paschim Bengal
        C:-Karnataka
        D:-Gujarath
        Correct Answer:- Option-A

Question6:-Which is the longest National Highway in India?
        A:-NH 6
        B:-NH 1
        C:-NH 7
        D:-NH 17
        Correct Answer:- Option-C

Question7:- Tirunavai, is situated on the banks of
        A:-Chaliyar
        B:-Periyar
        C:-Pamba
        D:-Bharatapuzha
        Correct Answer:- Option-D

Question8:-Who led the Champaran Satyagraha
        A:-Nehru
        B:-Gandhiji
        C:-Vallabhai Patel
        D:-Subhash Chandra Bose
        Correct Answer:- Option-B

Question9:-The second session of the Round Table Conference was held in the year
        A:-1930
        B:-1933
        C:-1932
        D:-1931
        Correct Answer:- Option-D

Question10:-Who wrote the book Anand Math?
        A:-Dadabhai Naoroji
        B:-Benkim Chandra Chatterji
        C:-Dinabandhu Mitra
        D:-M G Ranade
        Correct Answer:- Option-B

Question11:-Chattampi Swamikal attained samadhi at
        A:-Panmana
        B:-Sivagiri
        C:-Kollur
        D:-Maruthwamala
        Correct Answer:- Option-A

Question12:-Who among the following was the founder of Sadhu Jana Paripalana Yogam?
        A:-Sree Narayana Guru
        B:-V T Bhattathirippad
        C:-Ayyankali
        D:-Sahodaran Ayyappan
        Correct Answer:- Option-C

Question13:-Vaikom  Satyagraha was started on
        A:-30 March 1924
        B:-12 November 1936
        C:-01 November 1931
        D:-15 May 1903
        Correct Answer:- Option-A

Question14:-Who wrote Daivadasakam?
        A:-Vallathol
        B:-Chattampi Swamikal
        C:-Thycaud Ayya
        D:-Sree Narayana Guru
        Correct Answer:- Option-D

Question15:-Dr Palpu was born in the Year
        A:-1853
        B:-1873
        C:-1863
        D:-1854
        Correct Answer:- Option-C

Question16:-Who is the first Chief Minister of Telangana?
        A:-Naveen Patnaik
        B:-Chandrashekhara Rao
        C:-N T Rama Rao
        D:-N Chandra Babu Naidu
        Correct Answer:- Option-B

Question17:-Who is the author of the novel 'Arachar'
        A:-K R Meera
        B:-P Valsala
        C:-Subhash Chandran
        D:-M Mukundan
        Correct Answer:- Option-A

Question18:-Who won 2014 Nobel Prize in Literature?
        A:-Mo Yan
        B:-Alice Munro
        C:-Patrick Modiano
        D:-Thomas Transtromer
        Correct Answer:- Option-C

Question19:-Who was selected as the goodwill ambassador of 35th National Games, Kerala?
        A:-Sania Mirza
        B:-Sachin Tendulkar
        C:-P T Usha
        D:-Mohan Lal
        Correct Answer:- Option-B

Question20:-Who was the director of the film 'Perariyathavar'?
        A:-Renjith
        B:-Lal Jose
        C:-Amal Neerad
        D:-Dr Biju
        Correct Answer:- Option-D

Loading...

No comments:

Post a comment