LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 31 January 2020

PSC PREVIOUS EXAM QUESTIONS 2017 - FEBRUARY (Question Paper-01)

2017 - February (Question Paper-1)
Date of Test: 09.02.2017
Question Paper Code: 19/2017
Download Question Paper - Click here

81. The world's first salt-tolerant Plant Garden is located at:
(a) Kerala (b) Tamilnadu
(c) Maharashtra (d) Rajasthan
Answer: (b)
                                                                    
82. Which among the following countries launched the World's longest super-secure Quantum Communication Line?
(a) America (b) Germany,
(c) Japan (d) China
Answer: (d)

83. The Golden Peacock Award 2016 for Corporate Governance was awarded to:
(a) Steel Authority of India Limited (SAIL)
(b) Bharath Heavy Electronics Limited (BHEL)
(c) Cochin International Airport Limited (CIAL)
(d) Hindustan Aeronautics Limited (HAL)
Answer: (a)

84. The first 'Mixed' Heritage site from India in the list of World Heritage Sites of UNESCO:
(a) Kaziranga National Park
(b) Eravikulam National Park
(c) Khangchendzonga National Park
(d) Salim Ali National Park
Answer: (c)

85. Who won the Nobel Prize for Literature in the year 2016?
(a) Alice Munro              (b) Patrick Modiano
(c) Svetlana Alexievich   (d) Bob Dylan
Answer: (d)

86. Revolt of 1857 began at Meerut near Delhi on:
(a) 10th May 1857            (b) 10th March 1857
(c) 20th May 1857             (d) 20th March 1857
Answer: (a)

87. The Act which empowered the British Government to arrest and imprison any person without trial?
(a) Act of 1909 (b) Charter Act of 1833
(c) Rowlatt Act (d) The Act of 1919
Answer: (c)

88. Who founded the 'Servants of India Society' in 1905?
(a) Bala Gangadhara Tilak
(b) Gopalakrishna Gokhale
(c) M.G. Ranade
(d) Lala Lajpat Rai
Answer: (b)

89. Who said 'Give me blood, in turn, I will give you freedom'?
(a) Bhagat Singh 
(b) Sukh Dev
(c) Bala Gangadhara Tilak
(d) Subhash Chandra Bose
Answer: (d)

90. Which is the most populous city in India as per 2011 census?
(a) Mumbai (b) Delhi
(c) Kolkatta (d) Kochi
Answer: (a)

91. In which year the single Self Employment Programme Swarna Jayanti Gram Swarozgar Yojana (SGSY) launched?
(a) 1999 (b) 1982
(c) 2001 (d) 1998
Answer: (a)

92. The 12th Five Year Plan growth rate target is:
(a) 7% per annum
(b) 8.2% per annum
(c) 8% per annum
(d) 7.2% per annum
Answer: (c)

93. Karewas deposits are famous for the cultivation of:
(a) Tulips (b) Saffron
(c) Dalia (d) Lilly
Answer: (b)

94. Sharavathi River is originated from --------- District.
(a) Coorg  (b) Chickmangalo
(c) Chitradurga (d) Shimoga
Answer: (d)

95. Western Coastal Plain of India is an example for:
(a) Emerged Coast  (b) Submerged Coast
(c) Ria Coast  (d) Fiord Coast
Answer: (b)

96. Which one of the National Waterways is in Kerala?
(a) NW-I (b) NW-II
(c) NW-III (d) NW-IV
Answer: (c)
                                                                     
97. World's richest Monosite deposits occur in the district of:
(a) Palakkad (b) Malappuram
(c) Alappuzha (d) Thiruvananthapuram
Answer: (a)

98. The founder of Samatva Samajam:
(a) Kumaraguru (b) Ayyankali
(c) Vaghbhadanandan (d) Vaikunda Swamikal
Answer: (d)

99. Which among the following book was written by Chattampi Swamikal?
(a) Atmopadesa Satakam
(b) Darsanamala
(c) Vedadhikara Nirupanam
(d) Atmanutapam
Answer: (c)

100. Who started Swadeshabhimani Newspaper?
(a) Vakkam Abdul Khaddar Maulavi
(b) Kesari Ramakrishna Pillai
(c) C. Keshavan
(d) T.K. Madhavan Nair
Answer: (a)
Loading...

No comments:

Post a comment