LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 31 January 2020

PSC PREVIOUS EXAM QUESTIONS 2017 - JANUARY (Question Paper-02)

2017 - January (Question Paper-02)

HSST CHEMISTRY - JR - SR FOR SC / ST ONLY - KHSE
Question Paper Code:-01/2017/OL 
Exam Date: 09/01/2017 
Download Question Paper - Click here

Question1:-Who translated the whole of the Mahabharata into Malayalam in an incredibly short time?
        A:-Thunchath Ramanujan Ezhuthachan
        B:-Kodungallur Kunhikuttan Thampuran
        C:-Kerala Varma Valiya Koil Thampuran
        D:-A.R. Raja Raja Varma
        Correct Answer:- Option-B

Question2:-Who unveiled the statue of Ayyankali at Kowdiar square, Thiruvananthapuram in 1980?
        A:-Rajeev Gandhi
        B:-Indira Gandhi
        C:-K. Karunakaran
        D:-EMS Namboothiripad
        Correct Answer:- Option-B

Question3:-Who was the martyr of Paliyam Satyagraha at Kochi, in 1948?
        A:-C.V. Kunjuraman
        B:-T.K. Madhavan
        C:-A.K. Gopalan
        D:-A.G. Velayudhan
        Correct Answer:- Option-D

Question4:-The first completely printed in Malayalam language was :
        A:-Unnunili Sandesam
        B:-Unnithiruthevi Charitam
        C:-Samkshepa Vedartham
        D:-Khathaka Vadam
        Correct Answer:- Option-C

Question5:-First to start mirror consecration in South India :
        A:-Sree Narayana Guru
        B:-Ayyankali
        C:-Brahmananda Shiva Yogi
        D:-Vaikunda Swamikal
        Correct Answer:- Option-D

Question6:-In which year India and Pakistan signed the Indus Water Treaty?
        A:-1948
        B:-1950
        C:-1960
        D:-1947
        Correct Answer:- Option-C

Question7:-Who is the author of the novel 'The Ministry of Utmost Happiness'?
        A:-Arundhathi Roy
        B:-Salman Rushdi
        C:-Shantanu Guha Ray
        D:-Arundhathi Bhattacharya
        Correct Answer:- Option-A

Question8:-Which Airport in Kerala is all set to launch a 'Taxi App' using the fleet of 600 cars that operates on its premises?
        A:-The Karipur International Airport
        B:-The Cochin International Airport
        C:-Thiruvananthapuram International Airport
        D:-The Kannur International Airport
        Correct Answer:- Option-B

Question9:-'Pradhan Mantri Ujjwala Yojana' is welfare programme intended to :
        A:-Clean India and Healthy India
        B:-Pledge to provide electricity to villages
        C:-To get to empower rural women by helping them from self-help group
        D:-Free LPG gas connection for poor women
        Correct Answer:- Option-D

Question10:-Who won the first prize for Swachch Bharat short film award 2016?
        A:-Katyayan Shivapuri
        B:-Sudhanshu Sharma
        C:-K.V.K. Kumar
        D:-Akshay Danavale
        Correct Answer:- Option-A

Question91:-The total number of nominated members to both houses of Indian Parliament i:
        A:-15
        B:-12
        C:-18
        D:-14
        Correct Answer:- Option-D

Question92:-For the last time a joint session of Indian Parliament was held in the year :
        A:-2002
        B:-2012
        C:-2014
        D:-2015
        Correct Answer:- Option-A

Question93:-Which of the following pairs have become the Vice-President of India for two consecutive terms?
        A:-K.R. Narayanan and V.V. Giri
        B:-Dr. S. Radhakrishnan and Sankar Dayal Sharma
        C:-Hamid Ansari and Dr S. Radhakrishnan
        D:-Dr. Zakir Hussain and Justice M. Hidayathulla
        Correct Answer:- Option-C

Question94:-In which year the award for Best Parliamentarian had been constituted?
        A:-1978

        B:-1984
        C:-1995
        D:-2010
        Correct Answer:- Option-C

Question95:-Which of the following was in the position of Prime Minister for minimum period?
        A:-Deve Gowda
        B:-S. Chandrasekhar
        C:-Lal Bahadur Shastri
        D:-Charan Singh
        Correct Answer:- Option-D

Question96:-Which of the constitutional amendments has been described as a 'mini revision' of the Indian Constitution?
        A:-The 24th Amendment
        B:-The 42nd Amendment
        C:-The 44th Amendment
        D:-The 73rd Amendment
        Correct Answer:- Option-B

Question97:-Right to Information Act was enacted from :
        A:-2001
        B:-2003
        C:-2005
        D:-2007
        Correct Answer:- Option-C

Question98:-Bill of Protection of Women on Domestic Violence was passed in the year :
        A:-1985
        B:-2006
        C:-2009
        D:-2013
        Correct Answer:- Option-B

Question99:-Which of the following can be donated by a live donor?
        A:-Kidney
        B:-Heart
        C:-Eye
        D:-Lung
        Correct Answer:- Option-A

Question100:-` ` A Kisan Credit Card (KCC) Scheme was introduced in the year :
        A:-1995
        B:-1996
        C:-1997
        D:-1998
        Correct Answer:- Option-D
Loading...

No comments:

Post a comment