LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 31 January 2020

PSC PREVIOUS EXAM QUESTIONS 2017 - JANUARY (Question Paper-05)

2017 - January (Question Paper-05)

Question Paper Code: 4/2017/OL
Date of Test:- 30-01-2017
Download Question Paper - Click here

Question1:-The Non-cooperation movement was withdrawn by Gandhi due to :
        A:-Kizhariyoor Bomb case
        B:-Jallianwala Bagh incident
        C:-Wagon Tragedy
        D:-Chauri Chaura incident
        Correct Answer:- Option-D

Question2:-Pattinijatha (Hunger strike) was organized under the leadership of __________ from Kannur to Madras.
        A:-A.K. Gopalan
        B:-Moyyarathu Sankaran
        C:-P. Krishnapillai
        D:-Mannathu Padmanabhan
        Correct Answer:- Option-A

Question3:-The first Kerala Provincial Conference under the auspices of Indian National Congress met at __________ in 1921.
        A:-Thiruvananthapuram
        B:-Payyannur
        C:-Ottappalam
        D:-Kochi
        Correct Answer:- Option-C

Question4:-Director of the film "Tamas" :
        A:-Satyajith Rai
        B:-Govind Nihalani
        C:-M.S. Sathyu
        D:-Mrinal Sen
        Correct Answer:- Option-B

Question5:-Narendra Modi, Jayalalitha and __________ dedicated the first unit of the Kudankulam Nuclear Power Project to the Nation.
        A:-Barak Obama
        B:-Rajnath Singh
        C:-Xi Jinping
        D:-Vladimir Putin
        Correct Answer:- Option-D

Question6:-Who hailed "Temple Entry Proclamation" as the 'miracle of modern times' :
        A:-Gandhiji
        B:-C. Kesavan
        C:-Ambedkar
        D:-K. Kelappan
        Correct Answer:- Option-A

Question7:-The Chief regulatory function of the Reserve Bank of India is :
        A:-Training for Personal
        B:-Advising the government
        C:-Note Issue
        D:-Credit control
        Correct Answer:- Option-D

Question8:-Who edited the periodical 'The Deepika'?
        A:-Vakkam Abdul Khader Moulavi
        B:-K.P. Kesava Menon
        C:-P. Kesavadev
        D:-Ponkunnam Varkey
        Correct Answer:- Option-A

Question9:-The major gases found in the atmosphere are :
        A:-Neon and Carbon dioxide
        B:-Argon and Ozone
        C:-Nitrogen and Oxygen
        D:-Hydrogen and Helium
        Correct Answer:- Option-C

Question10:-When fog is mixed with smoke is :
        A:-Frost
        B:-Smog
        C:-Dew
        D:-Mist
        Correct Answer:- Option-B

Question11:-'Kallumala Agitation' is associated with :
        A:-Ayyankali
        B:-Vaikunda Swamikal
        C:-Ayyaguru
        D:-Kumaranasan
        Correct Answer:- Option-A

Question12:-Founder of 'Atmavidya Sangham' :
        A:-V.T. Bhattathirippad
        B:-Dr. Palpu
        C:-Pandit Karuppan
        D:-Vagbhatananda
        Correct Answer:- Option-D

Question13:-Author of the book 'Adibhasha' :
        A:-Chattampi Swamikal
        B:-Sivayogi
        C:-Mar Kuriakose Elias Chavara
        D:-Kumara Gurudevan
        Correct Answer:- Option-A

Question14:-Sree Narayana Guru Consecrated the Siva idol at Aruvippuram in__________.
        A:-1909
        B:-1928
        C:-1888
        D:-1856
        Correct Answer:- Option-C

Question15:-'Aranyer Adhikar' is the work of :
        A:-Mahaswetha Devi
        B:-Nabarun Bhattacharya
        C:-Ashapoorna Devi
        D:-M.M. Kalburgi
        Correct Answer:- Option-A

Question16:-A.P.J. Abdul Kalam rose from being technocrat to the __________ President of India.
        A:-10h
        B:-12th
        C:-11th
        D:-9th
        Correct Answer:- Option-C

Question17:-Founder of Redcross :
        A:-William Booth
        B:-Henry Dunan
        C:-Beden Powel
        D:-Frobel
        Correct Answer:- Option-B

Question18:-The present President of Kerala Sahitya Akademi :
        A:-KPAC Lalitha
        B:-C.J. Kuttappan
        C:-Sathyapal
        D:-Vaisakhan
        Correct Answer:- Option-D

Question19:-In 1996, Olympics held in :
        A:-Atlanta
        B:-London
        C:-Beijing
        D:-Barcelona
        Correct Answer:- Option-A

Question20:-The official name of Thailand :
        A:-United Republic of Thailand
        B:-Republic of Thailand
        C:-Kingdom of Thailand
        D:-Democratic Thailand
        Correct Answer:- Option-C

Question21:-In which year the Padma Bhushan is awarded to Vallathaol?
        A:-1950
        B:-1955
        C:-1958
        D:-1949
        Correct Answer:- Option-B
Loading...

No comments:

Post a comment