LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 31 January 2020

PSC PREVIOUS EXAM QUESTIONS 2017 - JANUARY (Question Paper-03)

2017 - January (Question Paper-03)

LINEMAN - NCA - LC/AI - PUBLIC WORKS - ELECTRICAL WING
Paper Code:-002/2017/OL    
Date of Test:-16.01.2017    
Download Question Paper - Click here

Question1:-Kaziranga, the famous sanctuary of Assam is famous for :
        A:-Tigers
        B:-Rhinos
        C:-Lions
        D:-Elephants
        Correct Answer:- Option-B

Question2:-In which of the following states is Tungabhadra project of irrigation?
        A:-Andhra Pradesh
        B:-Bihar
        C:-Tamil Nadu
        D:-Maharashtra
        Correct Answer:- Option-A

Question3:-According to census 2011 the sex ratio in India is :
        A:-980
        B:-960
        C:-940
        D:-930
        Correct Answer:- Option-C

Question4:-Which of the following project started to ensure integrated development of children up to 6 years?
        A:-SSA
        B:-RMSA
        C:-NSPS
        D:-ICDS
        Correct Answer:- Option-D

Question5:-The nationalist leader who was killed in a police lathicharge in 1928 was :
        A:-Madan Mohan Malaviya
        B:-Lala Lajpat Rai
        C:-Swami Sahajanand
        D:-Suryasen
        Correct Answer:- Option-B

Question6:-The Resolution of Non-cooperation Movement was passed in which special session of Indian National Congress.
        A:-Calcutta
        B:-Kanpur
        C:-Nagpur
        D:-Bombay
        Correct Answer:- Option-A

Question7:-The Indian National Congress celebrated the Independence Day for the first time on :
        A:-August 15, 1947
        B:-January 26, 1950
        C:-January 1, 1937
        D:-January 26, 1930
        Correct Answer:- Option-D

Question8:-Separate electorate for Muslims were first introduced through the following reforms.
        A:-Montague-Chelmsford reforms
        B:-Government India Act of 1935
        C:-Minto-Morley Reforms
        D:-Council Act of 1892
        Correct Answer:- Option-C

Question9:-In which part of the Kerala Oranges are grown?
        A:-Nelliyampathy
        B:-Munnar
        C:-Kasaragod
        D:-Muthanga
        Correct Answer:- Option-A

Question10:-Kabani one of the east-flowing rivers of Kerala flows into :
        A:-Tamil Nadu
        B:-Karnataka
        C:-Andhra Pradesh
        D:-Maharashtra
        Correct Answer:- Option-B

Question11:-Vagbhatananda started the Journal for Propagation of Nationalist ideas.
        A:-Prachina Malayalam
        B:-Akilathirattu
        C:-Atmavidya kahalam
        D:-Deepika
        Correct Answer:- Option-C

Question12:-Who formed Nair Samudhaya Bhruthya Jana Sangam in 1914 ?
        A:-K. Kelappan
        B:-K.P. Kesava Menon
        C:-K. Ramakrishna Pillai
        D:-Mannath Padmanabhan
        Correct Answer:- Option-D

Question13:-Who put forward the famous teachings "progress through the education, strengthen through Organisation"?
        A:-Chattampi Swamikal
        B:-Sri Narayana Guru
        C:-Dr. Palpu
        D:-Ayyankali
        Correct Answer:- Option-B

Question14:-Who is the author of the work 'Jathikkummi'?
        A:-K.P. Karuppan
        B:-Sahodaran Ayyappan
        C:-Vaikunda Swamikal
        D:-Chattampi Swamikal
        Correct Answer:- Option-A

Question15:-Who was the founder of 'Yogakshema Sabha'?
        A:-E.M.S. Namboothiripad
        B:-V.T. Bhattathiripad
        C:-K.P. Kesava Menon
        D:-K.P. Padmanabha Menon
        Correct Answer:- Option-B

Question16:-Who is the interim President of Brazil declared "South America's first Olympic Games Open" at Rio 2016?
        A:-Dilma Rousseff
        B:-Carlos Nuzman
        C:-Michel Temer
        D:-Gisele Bundehen
        Correct Answer:- Option-C

Question17:-Who is the one of the members of NITI Aayog?
        A:-Arundhathi Bhattacharya
        B:-Ashok Khemka
        C:-G.R. Aloria
        D:-Ramesh Chand
        Correct Answer:- Option-D

Question18:-Who is the present Chairman of Kerala Sahitya Akademi?
        A:-KPAC Lalitha
        B:-Beena Paul
        C:-Lenin Rajendran
        D:-Vaishaken
        Correct Answer:- Option-D

Question19:-Who won the men's singles title in the 2016 Wimbledon Tennis?

        A:-Andy Murray
        B:-Novak Djokovic
        C:-Rafel Nadal
        D:-Wavarinka
        Correct Answer:- Option-A

Question20:-Which among the following was not the important works of Mahasweta Devi?
        A:-Rudali
        B:-Jansir Rani
        C:-India Another Millennium
        D:-Aranyer Adhikar
        Correct Answer:- Option-C

Loading...

No comments:

Post a comment