LATEST

Friday, 31 January 2020

PSC PREVIOUS EXAM QUESTIONS 2017 - FEBRUARY (Question Paper-04)

2017 - February (Question Paper-4)
Date of Test: 20-02-2017
Question Paper Code: 8/2017/OL
Download Question Paper - Click here

Question1:-The words' Unity and integrity of Nation' in the preamble was substituted for the word ' Unity of Nation' by
        A:-42nd Amendment
        B:-44th Amendment
        C:-40th Amendment
        D:-41st Amendment
        Correct Answer:- Option-A

Question2:-According to Constitution of India, the executive power of the Union is vested in
        A:-Parliament
        B:-Prime minister
        C:-President
        D:-Chief Justice of India
        Correct Answer:- Option-C

Question3:-Directive Principle of State policy is contained in
        A:-Part IV from Art. 42-51
        B:-Part IV from Art. 36-51
        C:-Part V from Art.50-63
        D:-Part VI from Art. 36-51
        Correct Answer:- Option-B

Question4:-Which of the following Article be amended by a simple majority
        A:-Art. 4
        B:-Art.169(3)
        C:-Art. 239A
        D:-All above
        Correct Answer:- Option-D

Question5:-Under Art. 14 the state shall not deny to any person
        A:-Equality before the law
        B:-Equal protection of the law
        C:-Both Option 1 & 2
        D:-None
        Correct Answer:- Option-C

Question6:-Which part is described as Magnacarta of Indian Constitution
        A:-Part III
        B:-Part II
        C:-Part IV A
        D:-Part V
        Correct Answer:- Option-A

Question7:-Art. 29 and 30 deals with
        A:-Religious Freedom
        B:-Right to life and liberty
        C:-Right against exploitation
        D:-Cultural and Educational right
        Correct Answer:- Option-D

Question8:-Which of the following Article deals with amendment of the constitution
        A:-362
        B:-368
        C:-367
        D:-363
        Correct Answer:- Option-B

Question9:-Nirmal Gram Puraskar is related with        A:-sanitation
        B:-environment
        C:-unemployment
        D:-food production
        Correct Answer:- Option-A

Question10:-Protection of children from sexual offences act came in to force on
        A:-November 14,2013
        B:-November 14,2011
        C:-November 14,2012
        D:-November 14,2014
        Correct Answer:- Option-C

Question11:-In August 2012 the Govt. of Kerala started  the deceased donor transplantation programme captioned
        A:-Amrutham
        B:-Santhwanam
        C:-Jeevani
        D:-Mruthasanjeevani
        Correct Answer:- Option-D

Question12:-Atma Vidya Sangam in 1917 was founded by
        A:-Sree Narayana Guru
        B:-Vagbhatananda
        C:-Brahmananda Shivayogi
        D:-Chattampi Swamiakal
        Correct Answer:- Option-B

Question13:-'Samatva Samajam' was founded by
        A:-Vaikunta Swami
        B:- Vaghbhatananda
        C:-Brahmananda Shivayogi
        D:-Sahodaran Ayyappan
        Correct Answer:- Option-A

Question14:-Who was the editor of 'Mitavadi', Calicut
        A:-Kumaranasan
        B: -A. Ayyappan
        C:-C.Krishnan
        D:-T.K.Madhavan
        Correct Answer:- Option-C

Question15:-Chattampi Swamikal attained Samadhi at
        A:-Chempazhanti
        B:-Kannanmoola
        C:-Sivagiri
        D:-Panmana
        Correct Answer:- Option-D

Question16:-In 1907 Ayyankali founded
        A:-SNDP Yogam
        B:-Sadhu Jana Paripalana Yogam
        C:-Nair Service Society
        D:-Yogakshema Sabha
        Correct Answer:- Option-B

Question17:-The novel 'Premamrutam' was written by
        A:-C.V.Raman Pillai
        B:-K.M.Panikkar
        C:-Chandu Menon
        D:-P Kesavadev
        Correct Answer:- Option-A

Question18:-The drama ' Balabalam' was written by
        A:- V. T.Bhattatiripad
        B:-M.P.Bhattatiripad
        C:-N.Krishna Pillai
        D:-K.Damodaran
        Correct Answer:- Option-C

Question19:-The 'Al Amin' started publication from Calicut in October 1924 under the editorship of
        A:-S.K.Pottekkat
        B:-Vaikom Muhammed Basheer
        C:-Vakkom Abdul Khadir Maulavi
        D:-Muhammed Abdur Rahiman
        Correct Answer:- Option-D

Question20:-Who was the first President of Nair Service Society
        A:-Mannath Padmanabhan
        B:-K.Kelappan
        C:-K.Paramu Pillai
        D:-Panangattu Keshava Panikkar
       Correct Answer:- Option-B
Loading...

No comments:

Post a comment